<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mark Diemers (7')
  • Steven Berghuis (26')
  • Bryan Linssen (41')
  • Ibrahim Sangaré (56')

Efficiënt Feyenoord wint in eigen huis van PSV

Feyenoord viert de 3-0 van Bryan Linssen tegen PSV Pro Shots

Feyenoord heeft zich herpakt na een rumoerige week door in eigen huis met 3-1 te winnen van PSV. De spelers van Feyenoord gaven het antwoord waar Dick Advocaat op hoopte.

De Rotterdammers leidde bij rust al met 3-0. Dat was toch best opvallend, aangezien PSV de ploeg was met het meeste balbezit. De thuisploeg toonde zich in de counter uiterst effectief. Zodra Feyenoord de bal had, schakelde de ploeg van Advocaat razendsnel om. De eerste kans leverde direct een doelpunt op.

De totaal vrijgelaten middenvelder Mark Diemers kon de bal in de 7e minuut ongehinderd binnen schieten. Aanvoerder Steven Berghuis verdubbelde na een klein half uur spelen de voorsprong door de bal via de paal in het doel te krullen. Kort voor rust scoorde ook Bryan Linssen nog. De gelegenheidsspits stiftte de bal over keeper Yvon Mvogo in het doel.

PSV had in de tweede helft de overhand en creëerde meer kansen dan voor rust. Vooral topscorer Donyell Malen was ongelukkig in de afwerking. Ibrahim Sangaré bracht met een kopbal de spanning in de 56e minuut wel terug. Feyenoord bleef daarna met enig fortuin overeind en liet de zege niet meer in gevaar komen.