<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Donyell Malen (66')
  • Mario Götze (86', 88')
  • Armando Broja (4')

Invallers Malen & Götze bezorgen PSV late zege in topper tegen Vitesse

Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie nieuw puntenverlies moeizaam weten te voorkomen. In Eindhoven werd pas in de slotfase afstand genomen van Vitesse: 3-1. Invallers Donyell Malen en Mario Götze bleken goud waard voor PSV.

Nieuwe legpuzzel
Trainer Roger Schmidt zorgde, niet voor het eerst dit seizoen, voor een behoorlijke legpuzzel bij PSV. Ten opzichte van het Europa League-duel met Olympiakos afgelopen donderdag (4-2 verlies) koos hij voor vijf nieuwe namen in de basis: Timo Baumgartl, Nick Viergever, Mauro Junior, Erick Gutiérrez en Yorbe Vertessen. Onder meer Malen, Götze en Philipp Max begonnen op de bank.

Boeiende eerste helft
Vitesse kwam vervolgens razendsnel op voorsprong. Na een prachtige aanval in de vierde minuut schoot Chelsea-huurling Armando Broja raak: 0-1. Wat volgde was een boeiende eerste helft, met grote fouten over en weer. Zo profiteerde Vertessen niet van een slechte aanname van Vitesse-doelman Remko Pasveer. Diezelfde Pasveer keerde even later een schot van Eran Zahavi, na slordig balverlies van Riechedly Bazoer. Ook Vitesse kreeg een grote kans. Pablo Rosario ging in de fout, Broja kreeg daaruit een niet te missen mogelijkheid, maar hij trof de paal.

Geen strafschop
Vitesse dacht vlak voor rust een strafschop te krijgen, nadat Broja werd neergehaald door Gutiérrez. Scheidsrechter Björn Kuipers legde ‘m op de stip, maar hij werd teruggefloten door de VAR omdat de overtreding buiten de zestien meter zou zijn gemaakt. Geen strafschop dus, maar wel een vrije trap. Oussama Tannane zag zijn inzet gekeerd worden door Yvon Mvogo en de rebound schoot hij vervolgens op de paal.

Invallers maken verschil
PSV was het duel gestart met veel vaste krachten op de reservebank. Na de rust kwamen dus onder meer Malen, Götze en Max alsnog in de ploeg. Malen maakte halverwege de tweede helft gelijk en Götze nam in de 86ste en 88ste minuut de 2-1 en 3-1 voor zijn rekening.

Titelrace
PSV heeft nu drie punten minder dan koploper Ajax, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Volgende week zondag 28 februari is het PSV - Ajax. Donderdag wacht eerst de return in de eerste knock-outronde van de Europa League tegen Olympiakos.

PSV - Olympiakos is donderdag om 21:00 uur LIVE te zien op ESPN 2.