<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Danilo Pereira da Silva (13' PEN)
  • Tyronne Ebuehi (14')
  • Jens Toornstra (24')
  • Steven Berghuis (67' PEN)

Foutenfestival tussen Twente en Feyenoord eindigt onbeslist

Jens Toornstra in duel in met Jesse Bosch Pro Shots

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan een zeer matig optreden in het uitduel met FC Twente (2-2). Het elftal van trainer Dick Advocaat kon terugkomen van een achterstand van 2-0, omdat Twente verzuimde vaker te scoren en naarmate de wedstrijd vorderde ook steeds slordiger ging spelen.

Feyenoord blijft uitzicht houden op een ticket voor Europees voetbal voor het komende seizoen, maar dreigt verder achterop te raken in de strijd om de tweede plaats. PSV kan zondag in het thuisduel met Vitesse naar een voorsprong van 8 punten uitlopen, met een duel meer gespeeld.

Het is de komende week aanhaken of afhaken voor Feyenoord. Na de nederlaag van woensdag in het bekertoernooi tegen Heerenveen (4-3) kan de club het seizoen alleen nog een beetje redden in de Eredivisie. Feyenoord wil zich de komende maanden plaatsen voor Europees voetbal, het liefst met de tweede eindklassering die een ticket voor de voorronde van de lucratieve Champions League oplevert. De club haalt woensdag het afgelaste uitduel met FC Groningen in en ontmoet komende zondag alweer AZ in Alkmaar.

In de aanloop van een mogelijk cruciale week vertelde de clubleiding vrijdag aan de spelersgroep dat een tweede loonoffer noodzakelijk is vanwege tegenvallende inkomsten in deze coronacrisis. Lang niet alle voetballers van Feyenoord willen nog eens inleveren. Trainer Advocaat kon alleen maar hopen dat zijn spelers op het veld blijven laten zien dat ze hun huidige salaris waard zijn.

Maar Feyenoord begon slecht aan de uitwedstrijd. De bezoekers grossierden in balverlies en keken elkaar regelmatig hoofdschuddend aan na weer een slordige bal. Met dank aan Luciano Narsingh profiteerde FC Twente in het eerste kwartier tweemaal van het slechte spel van de landskampioen van 2017. De huurling van Feyenoord kreeg een strafschop na een overtreding van Spajic. Danilo maakte vanaf elf meter geen fout. Narsingh bereidde ook de 2-0 van Tyronne Ebuehi voor.

Feyenoord kwam overal op het veld te laat. Toch kwam het in de 24e minuut op 2-1, met dank aan een knap schot van Jens Toornstra. Feyenoord ging niet beter voetballen na die treffer. De bezoekers bleven fout op fout stapelen en hadden geluk dat Narsingh tot tweemaal toe voor open doel miste. FC Twente liet de tegenstander in leven en werd daarvoor in de 67e minuut bestraft, toen Steven Berghuis een strafschop wist te benutten (2-2), na geklungel van Godfried Roemeratoe en Dario Dumic.