<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Siem de Jong (43')
  • Tomas Suslov (82')

Heerenveen - Groningen opnieuw in balans

Pro Shots

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft opnieuw geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar weer op een gelijkspel (1-1), net als in vijf van de zes vorige onderlinge confrontaties.

De Derby van het Noorden wilde na het eerste fluitsignaal aanvankelijk nog niet loskomen. Heerenveen, met Siem de Jong en Lasse Schöne in de basis, dicteerde, maar hield het tempo laag. Voor rust leek het enige hoogtepunt de kans voor Joey Veerman te worden, die ontstond nadat Mike te Wierik in de fout ging, maar de inzet van de middenvelder belandde op de paal.

De goed uitgespeelde goal die volgde kon de wedstrijd goed gebruiken. Siem de Jong opende in de 43ste minuut de score, na een een prachtige aanval van Heerenveen. Lasse Schöne bracht de bal na een hoogstandje bij Joey Veerman, die Henk Veerman aanspeelde. De lange spits bediende De Jong op maat (1-0). De broer van spits Luuk van Sevilla maakte woensdag nog het winnende doelpunt in het bekerduel met Feyenoord (4-3).

Suslov beloont Groningen

De mooie treffer bleek geen inspiratie voor meer spektakel te zijn, maar nadat Rodney Kongolo de geblesseerde Schöne had vervangen, kwam Groningen na een uur spelen wel voor het eerst dicht bij een doelpunt. Na een soepele actie en voorzet van Mo El Hankouri kon invaller Paulos Abraham de bal binnen glijden, maar hij mistte de bal op een haar.

De ploeg van interim-trainer Adrie Poldervaart (Danny Buijs bleef thuis nadat hij in contact was geweest met een besmet persoon) bleef zoeken naar de gelijkmaker en vond die ook. Nadat Jørgen Strand Larsen al dichtbij was met een kopbal op de lat, belandde een kanonskogel van Suslov achter keeper Erwin Mulder. Het was de beloning voor een sterkere tweede helft van de bezoekers.