<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Robin Schouten (2')
  • Colin Rösler (48')
  • Mounir El Allouchi (74')
  • Ralf Seuntjens (11')

NAC blijft in race voor directe promotie met zege op De Graafschap

NAC - De Graafschap Pro Shots

In de strijd om de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie heeft NAC Breda een kostbare zege behaald tegen concurrent De Graafschap. De beladen topper eindigde in Brabant in 3-1. Daardoor heeft NAC nog maar twee punten minder dan nummer 2 De Graafschap.

De wedstrijd begon met vuurwerk. Buiten het stadion letterlijk met vuurpijlen die werden afgestoken door de fans die niet naar binnen mochten en op het op het veld met een afstandsschot van Robin Schouten. Zijn poging vanaf 30 meter in de tweede minuut zou naast zijn gegaan maar werd door keeper Rody de Boer in eigen doel geslagen. Curieus. Negen minuten later stond het alweer gelijk. Uitgerekend Ralf Seuntjens, de geboren Bredanaar, die volgens seizoen voor NAC speelt, tekende voor de gelijkmaker, op aangeven van oud-NAC'er Danny Verbeek. Het schot van Seuntjens was al van dichtbij maar toen het ook nog van richting werd veranderd door Colin Rösler was er voor keeper Nick Olij geen houden meer aan. Het leek wel of het kruit met die twee snelle doelpunten verschoten was want daarna kakte de wedstrijd in. Een schot naast van Bilate en een poging van heel ver van Van Mieghem over het doel, dat was het wel in de eerste helft.

El Allouchi in de driehoek

De tweede helft begon net als de eerste met een snel doelpunt. Een vrije trap van El Allouchi vanaf de punt van de zestienmeter was te hard voor De Boer en viel uit de kluts voor de voeten van Rösler die de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Maurice Steijn die door een schorsing niet op de bank mocht zitten zag vanaf de tribune dat De Graafschap weinig meer klaarspeelde. Omdat zijn assistent Hans Visser in quarantaine zit namen andere asistenten Edwin de Graaf en Gabor Babos de honneurs waar in deze cruciale wedstrijd. Mounir El Allouchi zorgde voor het mooiste doelpunt van de avond. In de 74e minuut haalde hij heerlijk uit met links vanaf een meter of 22. De bal verdween in de linker kruising, onhoudbaar voor De Boer, 3-1. Daar bleef het bij.

Strijd om tweede plaats volledig open

De Graafschap blijft tweede maar profiteert niet van de nederlaag eerder vandaag van Cambuur. Het gat blijft zes punten. NAC klimt naar de derde plaats en heeft 8 punten achterstand op Cambuur en 2 punten op De Graafschap. Nummer vier Almere City heeft net als NAC 62 punten maar een minder doelsaldo.