<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Lesley Bakker (39' OG)
  • Glynor Plet (58')

Telstar-topschutter Plet houdt N.E.C. van zege

N.E.C. heeft twee punten laten liggen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis niet van Telstar. Lesley Bakker, basisdebutant bij Telstar, maakte een eigen doelpunt, Glynor Plet was goed voor de gelijkmaker: 1-1.

De wedstrijd tussen de nummers 6 en 12 in de Keuken Kampioen Divisie stond in het teken van een mooie actie van het Amalia kinderziekenhuis. N.E.C. zamelde geld in voor 'kindvriendelijke kamers' voor jonge patiënten. Elaya, een tienjarige supporter, mocht de wedstrijdbal bezorgen na een vlucht met een traumahelikopter. Ook werden de wedstrijdshirts van de Nijmegenaren geveild.

Ongelukkige basisdebutant

Met de wedstrijdbal gebeurde er in de eerste helft bar weinig voor beide doelen. Het was typerend dat er een eigen doelpunt aan te pas moest komen om de 0-0 van het scorebord te krijgen. Basisdebutant Bakker werkte onder druk van oud-Telstar-speler Elayis Tavsan de bal achter zijn eigen doelman: 1-0.

Plet trefzeker

Daarmee leek N.E.C. op weg naar drie belangrijke punten in de strijd om promotie, maar Telstar, dat al nagenoeg kansloos is voor een play-offticket, kwam na rust sterk terug. N.E.C.-doelman Mattijs Branderhorst bracht nog redding na een fraai schot van Redouan El Yaakoubi, maar was bij een kopbal van Glynor Plet bij de daaropvolgende corner wel kansloos 1-1.

Het was alweer de zeventiende treffer van 'Pi Pa Plet' in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. Branderhorst moest daarna Vincent Regeling, eveneens met een kopbal na een corner, van de 1-2 houden.

Met het punt komt N.E.C. op 57 punten uit 32 duels. De Nijmegenaren blijven zesde. Telstar staat twaalfde en heeft vier punten na vier duels in de vierde periode, daarmee lijkt promotie definitief uit zicht voor de ploeg van Andries Jonker.