<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Romano Postema (36')
  • Dhoraso Moreo Klas (45')
  • Jizz Hornkamp (74')
  • Ragnar Oratmangoen (4', 90'+2')
  • Robert Mühren (23' PEN)
  • Michael Breij (46')
  • Nick Doodeman (77')

Koploper Cambuur in spektakelstuk langs hekkensluiter Den Bosch

Pro Shots

Op jacht naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie heeft SC Cambuur de volgende stap gezet. De ploeg van trainer Henk de Jong versloeg in een leuke wedstrijd FC Den Bosch met 5-3.

In het duel tussen de koploper en de hekkensluiter was het Cambuur dat uit de startblokken vloog. De Leeuwarders opende via Ragnar Oratmangoen de score. De middenvelder, die maandag tegen Excelsior al goed was voor een hattrick, schoot al na 4 minuten raak.

Een kleine 20 minuten later verdubbelde Robert Mühren vanaf de stip de voorsprong. Nadat Lorenzo Fonseca Cambuur aanvaller Kallon neerhaalde, faalde Mühren niet vanaf elf meter en schoot hij alweer zijn 32ste van dit seizoen binnen.

Hekkensluiter Den Bosch leek verslagen maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. Cambuur-doelman Stevens redde eerst nog op een kopbal maar kon vervolgens niet voorkomen dat Romano Postema de aansluitingstreffer maakte. Vlak voor rust moest Cambuur via Oratmangoen de 3-1 maken. In de tegenaanval was het echter Den Bosch dat tot scoren kwam. Een voorzet van Postema werd binnen gewerkt door Dhoraso Moreo Klas.

Ook na rust was het Cambuur dat fel begon. Al na dertig seconde was het middenvelder Michael Breij die de koploper op voorsprong zette. Maar weer kwam Den Bosch terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd was het Jizz Hornkamp die de ploeg van trainer Jack de Gier op 3-3 schoot.

Lang konden ze in Den Bosch niet genieten van de gelijkmaker. Want nog geen drie minuten later kopte Nick Doodeman een vrije trap van Hoedemakers bij de tweede paal binnen. In de blessuretijd besliste Oratmangoen met zijn tweede goal de wedstrijd. De middenvelder zette de 5-3 op het scorebord.

Door de overwinning vergroot Cambuur de voorsprong op nummer twee De Graafschap, dat zondag in actie komt, met drie punten. De ploeg van trainer Henk de Jong staat nu maar liefst twaalf punten voor. Met nog vijf wedstrijden op het programma voor de Leeuwarders is het kampioenschap dichtbij.

Excelsior – N.E.C.

In Kralingen heeft Excelsior N.E.C. met 2-1 verslagen. Javier Vet schoot in de eerste helft met een schitterende volley de Nijmegenaren op voorsprong. In de tweede helft was het Joël Zwarts met de gelijkmaker. De aanvaller van Excelsior schoot met zijn linkerbeen de bal hard in de korte hoek binnen. De aanvaller schoot de Rotterdammers met zijn tweede van de avond naar de overwinning.

FC Eindhoven - Jong PSV

In de kleine lichtstadderby heeft Jong PSV stadgenoot FC Eindhoven met 2-0 verslagen. Dennis Vos, de centrale verdediger van de beloftes van PSV opende de score. Tijn Daverveld miste vlak voor rust nog een penalty. Rechtsback Shurandy Sambo gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot door de 2-0 te maken.

FC Volendam – Helmond Sport

In de strijd om de vierde periode heeft Helmond Sport met 5-1 verloren van FC Volendam. Helmond Sport domineerde de eerste helft en kwam op voorsprong via Arno van Keilegom. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld volledig gedraaid. Het was Volendam dat domineerde en op schitterende wijze op gelijke hoogte kwam via Ibrahim El Kadiri. Denso Kasius, Derry John Murkin en twee keer Samuele Mulattieri zorgden ervoor dat de score opliep naar maar liefst 5-1.

Jong Ajax - TOP Oss

In het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie heeft TOP Oss de beloftes van Ajax met 1-0 verslagen. Rechtsback Joshua Jeremiah Sanches schoot de nummer tien van de competitie op voorsprong met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.