<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Nick Bakker (10')
  • Luka Adzic (17')
  • Sergio Peña (31')
  • Cyril Ngonge (90'+2')

Emmen pakt tegen RKC ook overtuigend laatste strohalm

ANP Photo

FC Emmen mag tijdens de laatste zes speelronden van de Eredivisie blijven hopen op lijfsbehoud. De Drentse formatie was op eigen veld met 3-1 te sterk voor RKC Waalwijk. FC Emmen krabbelt daardoor steeds verder op en heeft nog maar 4 punten minder dan VVV-Venlo en Willem II, de nummer 16 en 15.

Nick Bakker bracht FC Emmen na tien minuten aan de leiding met een intikker en na ruim een kwartier maakte Luka Adzic na een fraaie assist van Sergio Peña de 2-0. Laatstgenoemde besliste het duel al in de 31e minuut.

De Peruaan zag zijn penalty eerst gekeerd worden door RKC-keeper Kostas Lamprou, maar in de rebound was het wel raak. Cyril Ngonge scoorde in de laatste seconde namens RKC met een schot in de verre hoek.

Sterke reeks

Voor FC Emmen was het de derde overwinning van het seizoen. Op 20 februari werd PEC Zwolle (3-2) verslagen en een week later FC Utrecht (0-1). Sindsdien speelde de ploeg van trainer Dick Lukkien drie keer gelijk, telkens 1-1.

FC Emmen is al zes duels op een rij ongeslagen en alleen koploper Ajax heeft een langere reeks zonder nederlaag neergezet. De nummer 17 pakte in de laatste zes duels twee keer zoveel punten (12) als tijdens de eerste 22 speelronden (6).