<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mohamed El Hankouri (87')
  • Azor Matusiwa (20')

Groningen wint met tien man in Venlo

ANP

FC Groningen heeft in Venlo met 1-0 gewonnen van VVV. De Groningers speelden zeventig minuten lang met een man minder, maar konden de drie punten uiteindelijk over de streep trekken. Mo El Hankouri maakte het doelpunt voor Groningen. Even leek VVV gelijk te maken, maar het doelpunt van Yahcuroo Roemer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tien man Groningen

FC Groningen begon de wedstrijd als de nummer zes van de Eredivisie, VVV-Venlo als de nummer vijftien. Dat verschil op de ranglijst, was in het begin ook goed zichtbaar. Al na drie minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd voor FC Groningen. Vanuit een moeilijke hoek schoot Mo El Hankouri de bal bovenop de lat. Het leek de opmaat naar een wedstrijd met veel kansen voor Groningen te zijn. Daar kwam echter in de twintigste minuut al verandering in. Azor Matusiwa kreeg zijn tweede gele kaart te zien van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Groningen met tien man verder moest.

Dat VVV-Venlo met een man meer speelde, werd in het restant van de eerste helft niet duidelijk. Heel mondjesmaat werd de ploeg uit Venlo gevaarlijk, maar tot echte kansen leidde dit niet. Groningen kwam er ook nog wel een aantal keren gevaarlijk uit, maar zij kwamen niet tot uitgespeelde kansen.

Slechte tweede helft

De tweede helft begon niet veel beter dan eerste helft. VVV-Venlo kon geen gebruik maken van de man-meer-situatie en Groningen kon geen vuist maken met tien man. Bij VVV werd natuurlijk vooral gezocht naar Georgios Giakoumakis. De topscorer van de Eredivisie heeft aan één doelpunt genoeg om het record van Hans Sleven uit de boeken te schieten. Als de Griek één doelpunt maakt, wordt het eerste VVV’er met 25 goals in 1 seizoen.

Hoewel VVV-Venlo iets sterker was, creëerde zij geen echte kansen. Groningen wachtte af kwam aanvallend niet aan voetballen toe. Dit bleef zo tot de 87ste minuut. Mo El Hankouri schoot van grote afstand schitterend raak. Zijn afstandsschot plofte heerlijk, laag in de verre hoek.

In de absolute slotfase leek VVV nog wat terug te doen. Yahcuroo Roemer tikte de bal de bal achter doelman Sergio Padt. Hij maakte het doelpunt op aangeven van Giakoumakis en die bleek buitenspel te staan, waardoor het doelpunt van VVV niet doorging en de drie punten mee naar Groningen gingen.