<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mitchell van Bergen (27')
  • Dusan Tadic (36' PEN)
  • Sébastien Haller (61')

Ajax is weer een stapje dichter bij 35ste landstitel

Pro Shots

Ajax heeft in Friesland weer een belangrijke stap richting zijn 35ste landstitel gezet. De ploeg van Erik ten Hag won met 1-2 van sc Heerenveen. Daardoor is de voorsprong op nummer twee PSV weer negen punten, terwijl de Amsterdammers ook nog een wedstrijd tegoed hebben.

Sc Heerenveen sloeg bij de eerste echte mogelijkheid meteen toe. De vliegensvlugge Mitchell van Bergen werd weggestuurd. Hij passeerde Edson Álvarez vrij makkelijk en schoot in de 27ste minuut raak in de verre hoek. Ajax-doelman Kjell Scherpen, die speelde omdat Maarten Stekelenburg in de warming-up uitviel, kon geen redding brengen en maakte over de hele wedstrijd geen zekere indruk.

Waanzinnige statistiek Tadic

9 minuten later kwam Ajax langszij. Uit een corner werd de bal tegen de elleboog van Jan Paul van Hecke gekopt, waarna de VAR Jochem Kamphuis naar de zijlijn haalde en deze een penalty toekende. Dusan Tadic maakte zo zijn negende Eredivisie-doelpunt tegen de Friezen in zijn zesde wedstrijd namens Ajax tegen Heerenveen.

In de tweede helft kwam de koploper voor het eerst op voorsprong. Ryan Gravenberch speelde Lisandro Martínez aan, die vanaf een flinke afstand uithaalde. Zijn schot werd door Sébastien Haller van richting veranderd, waarna de VAR wat tijd nodig had om tot de conclusie te komen dat het een zuiver doelpunt was van de Ivoriaan: 1-2. Ondanks dat Ajax niet zijn beste wedstrijd speelde, was het weer niet zo dat de ploeg echt in de problemen kwam.

25 april

De voorsprong op PSV en AZ bedraagt na zondag negen punten, terwijl Ajax met 27 gespeelde wedstrijden ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg van Ten Hag speelt in de Eredivisie nog tegen RKC en de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht, waarna de ploeg op 25 april afreist naar Alkmaar voor de topper met AZ. Mocht Ajax deze wedstrijden winnen dan zijn ze gezien het grote verschil in doelsaldo niet meer te achterhalen door de concurrentie.