<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Dimitrios Emmanouilidis (85')
  • Roel Janssen (50')
  • Sergio Peña (53' PEN)
  • Glenn Bijl (89' PEN)
  • Paul Gladon (90'+7')

Emmen nadert concurrentie na zwaarbevochten zege op Fortuna Sittard

ANP Foto

FC Emmen won zaterdagavond met 1-3 op bezoek bij Fortuna Sittard. Door deze zege komt Emmen tot op één punt van de concurrenten Willem II en VVV-Venlo.

Het duel kwam zaterdagavond moeilijk op gang. Paul Gladon leek hier in de 31ste minuut verandering in te brengen met de openingstreffer, maar hij maakte hierbij een overtreding. Scheidsrechter Joey Kooij keurde de goal af en de teams gingen later met een stand van 0-0 rusten.

Kort na rust brak het belangrijkste moment van de wedstrijd aan. Emmen kreeg een penalty na vasthouden van Roel Janssen, die er zelfs met rood af moest. Sergio Peña schoot zijn ploeg vanaf de strafschopstip naar een 0-1 voorsprong. Gladon dacht een tijdje later de wedstrijd op slot te gooien met een doelpunt via de binnenkant van de paal. Helaas voor hem en Emmen werd ook zijn tweede goal afgekeurd. Dit keer wegens buitenspel.

Het bleef daarom spannend. Emmen leek het zelfs uit handen te geven, want Fortuna Sittard scoorde in de 85ste minuut nog via Dimitrios Emmanouilidis. De 1-1 bleek geen mokerslag. Diezelfde Emmanouilidis ging later namelijk gruwelijk in de fout. Hij maakte een overtreding in de eigen zestien, waardoor Emmen wederom een strafschop kreeg. Glenn Bijl benutte de penalty met nog één minuut aan reguliere speeltijd op de klok.

Toch Gladon

Dit was niet de laatste treffer van de wedstrijd. Gladon kreeg namelijk toch nog een goal op zijn naam, want in blessuretijd maakte hij de 1-3. Deze treffer werd in eerste instantie ook afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR verscheen de 1-3 daadwerkelijk op het scorebord. Kort daarna floot Kooij voor het einde van de wedstrijd.

Degradatiestrijd

Door deze zege ligt alles weer open in de kelder van de Eredivisie. Emmen leek lang zonder enige twijfel rechtstreeks te degraderen, maar de wederopstanding zorgt voor een enorm spannende sotfase in dit seizoen. De ploeg van Dick Lukkien staat nu op 21 punten. Emmen hijgt daarmee in de nek van VVV-Venlo en Willem II. Die clubs hebben slechts één punt meer. Willem II verloor eerder op de avond met maar liefst 4-0 van Heracles en VVV komt morgen in actie tegen PSV.