<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Sander van de Streek (4')
  • Sven van Beek (45'+4' OG)
  • Gyrano Kerk (68')
  • Sebastian Holmén (57')
  • Kwasi Wriedt (82')

Utrecht zeker van play-offs na zege op Willem II

Pro Shots

FC Utrecht is zeker van deelname aan de play-offs om een Europees ticket. De ploeg van trainer René Hake versloeg op eigen veld Willem II met 3-2. Met nog drie speelronden te gaan kan FC Utrecht niet lager meer eindigen dan de achtste plek.

Willem II miste trainer Zeljko Petrović. Een acute hernia zorgde ervoor dat de trainer niet aanwezig kon zijn in de Galgenwaard. Assistent-trainer Gery Vink nam de honneurs waar.

Het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Al in de vierde minuut rondde Van de Streek een voorzet van Warmerdam mooi af.

In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Sven van Beek de score voor FC Utrecht. De verdediger van Willem II kopte zijn zevende eigen doelpunt in de Eredivisie binnen, een negatief record.

In een leuke eerste helft knokte Willem II hard maar kon het niet veel kansen creëren. Dat veranderende in het tweede bedrijf. Na een corner van Ndayishimiye, was het Holmén die wel in het goede doel scoorde.

Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk bracht na ruim een uur spelen de marge weer op twee. Kwasi Wriedt gaf Willem II daarna nog hoop op een punt, maar de niet onverdiende gelijkmaker wilde niet vallen.

Ondanks de nederlaag staat Willem II nog steeds op de veilige vijftiende plek. FC Emmen, dat morgen in actie komt tegen Ajax, staat op slechts één punt van de Tilburgers.