<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ramon-Pascal Lundqvist (87')
  • Abdou Harroui (27')
  • Tom Beugelsdijk (56')

Sparta betreedt linkerrijtje na zege op Groningen

ANP Foto

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag op bezoek bij FC Groningen een knappe 1-2 overwinning geboekt. De club betreedt hierdoor het linkerrijtje en maakt nog altijd kans op de play-offs.

De clubs ontliepen elkaar niet veel in het duel dat om 14.30 uur werd afgetrapt. Het was 27 minuten wachten tot het eerste doelpunt viel. Abdou Harroui besloot om het eens van afstand te proberen en knalde de bal achter Sergio Padt die de bal alleen maar kon nakijken.

In de tweede helft kon Groningen het tij niet keren. Sparta verdubbelde de voorsprong in de 56ste minuut via Tom Beugelsdijk. De verdediger kopte de 0-2 binnen, nadat Lennart Thy een corner via Padt op de paal had gekopt. De thuisploeg kwam later nog wel terug tot 1-2. Ramon-Pascal Lundqvist profiteerde van een defensieve fout van Beugelsdijk. Een minuut voor tijd had Paulos Abraham de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar hij vergat de bal in een leeg doel te schuiven. De stand bleef daarom 1-2, waardoor Sparta met de volle buit terug naar Rotterdam ging.

Invalbeurt Robben

Op 11 april maakte Arjen Robben na lange tijd zijn rentree, nadat hij zoals wel vaker kampte met een blessure. Twee weken later moest hij het duel tegen PSV weer missen. De 37-jarige aanvaller was niet fit genoeg om te spelen. Hij is nu weer hersteld en mocht daarom het laatste half uur meedoen van trainer Danny Buijs.

Play-offs

FC Groningen lijkt ondanks de mindere vorm de play-offs wel te halen. Het staat zevende met 46 punten. Het gat tot nummer acht Heracles is vier punten en het verschil met de nieuwe nummer negen Sparta is zes punten. De Rotterdammers blijven door de overwinning van vandaag dus ook nog hopen op de play-offs.