<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen

Heerenveen en Utrecht weten niet te scoren

Pro Shots

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in het Abe Lenstra Stadion (0-0).

FC Utrecht blijft de nummer 6 van de Eredivisie. Voor Heerenveen is het nog lastiger geworden om zich voor de play-offs voor een plaats in de voorronden van de nieuwe Conference League te plaatsen. De club heeft twee speelronden voor het einde van de competitie 4 punten minder dan het als achtste geklasseerde Sparta Rotterdam.

Mitchell van Bergen miste een kans op de openingstreffer voor Heerenveen. Sander van de Streek had niet voldoende aan twee mogelijkheden om te scoren voor FC Utrecht. Hij kopte naast en stuitte eenmaal op doelman Erwin Mulder, die voor de honderdste keer het doel van Heerenveen in de Eredivisie verdedigde. Van Bergen was in de slotfase nog een keer dichtbij de 1-0. Doelman Eric Oelschlagel bracht echter redding voor FC Utrecht.

Joey en Henk Veerman mochten in de 56e minuut invallen bij Heerenveen. Zij ontbraken de afgelopen weken na een positieve coronabesmetting. Ze waren betrokken bij 28 van 41 competitietreffers van hun ploeg.