<
>
2020 UEFA Europees Kampioenschap, Groepsfase
  • Raheem Sterling (12')

Raheem 'The Dream' Sterling kopt Engeland naar groepswinst

Pro Shots

Engeland gaat als groepswinnaar van poule D door naar de knock-outfase van het EK2020. De Britten versloegen Tsjechië met 0-1 in de laatste wedstrijd van de groepsfase en zijn daardoor met zeven punten als eerste geplaatst voor de volgende ronde.

Vrij weinig stond er dinsdagavond op het spel voor beide ploegen, want beide landen waren al geplaatst voor de volgende ronde. Groepswinst stond dus op het spel en op basis van de eerste helft waren het de Engelsen die dat het meest verdienden. Na twaalf minuten kwamen The Three Lions dan ook op voorsprong. Jack Grealish, die speelde in plaats van Phil Foden, kreeg op links de tijd om een voorzet te geven en vond Raheem Sterling bij de tweede paal. 'The Dream' - die zo wordt genoemd omdat hij de Engelsen aan de eerste EK-titel moet helpen - die met zijn lengte van 1.70 toch niet de grootste is, kon makkelijk raak koppen: 0-1.

Na rust veranderde dat niet meer, waardoor Engeland - onlangs een afgekeurde goal van Jordan Henderson - groepshoofd is. Dat het slechts twee keer scoorde en geen doelpunt tegen kreeg, geeft wel de minimale prestaties van de ploeg van Gareth Southgate aan in de groepsfase. De Britten nemen het in de achtste finales op tegen de nummer twee uit de poule des doods. Door de 3-1 winst van Kroatië op Schotland is Tsjechië de nummer drie van poule D, maar gaat het door met vier punten. Tsjechië kan daardoor tegen België, Nederland of de winnaar van poule E uitkomen in de achtste finales.