Vitesse en Excelsior zorgen voor weinig spektakel in doelpuntloos gelijkspel

Pro Shots

Vitesse en Excelsior hebben niet voor veel spektakel kunnen zorgen in de Gelredome. In een wedstrijd waarin het publiek niet bepaald de grote winnaar was eindigde het in 0-0. De Arnhemmers zitten in een moeilijke fase, aangezien de op handen zijnde overname nog altijd niet rond is.

De eerste opschudding kwam na ongeveer een kwartier, toen scheidsrechter Kooij de bal op de stip legde, na vermeend hands van Casper Widell. Maar na het checken van de beelden bleek de arm van de Zweedse verdediger netjes langs het lichaam te zijn en dus werd de beslissing teruggedraaid.

Vervolgens zocht Excelsior de aanval, met twee kansen van Couhaib Driouech tot gevolg. Het eerste schot van de linksbuiten ging hard voorlangs en het tweede in de handen van Vitesse-keeper Eloy Room. Het vervolg van de eerste helft was behoudend en zonder al teveel spektakel. Ook na rust was het aanbod van kansen schaars. Behalve een paar kansjes voor invaller Joel Voelkering Persson en Million Manhoef gebeurde er in aanvallend opzicht weinig.

Vlak voor tijd had Vitesse-aanvoerder Marco van Ginkel nog drie punten kunnen binnenslepen, maar zijn kopbal werd spectaculair gered door Excelsior-doelman Stijn van Gassel. Vervolgens kreeg Lazaros Lamprou aan de andere kant ook een grote kopkans, maar zijn poging ging naast.

Vitesse schiet met het punt weinig op en heeft nog altijd pas zeven punten behaald. Excelsior heeft nu vier wedstrijden op rij niet verloren en bezet nog altijd sensationeel de vijfde plaats.