FC Twente Vrouwen wint Eredivisie Cup in doelpuntrijke wedstrijd

 FC Twente Vrouwen heeft in een doelpuntrijk duel de Eredivisie Cup gewonnen. Op Sportpark De Toekomst werd Ajax Vrouwen met 4-3 verslagen. Daarmee zijn alle prijzen verdeeld dit seizoen. Eerder won FC Twente Vrouwen de KNVB Beker en de Super Cup. De vrouwen van Ajax kroonde zich tot kampioen dit seizoen.   


Blunder zorgt voor openingstreffer

FC Twente Vrouwen kwam na bijna een kwartier spelen op voorsprong. De verdediging van Ajax ging volledig in de fout bij het opbouwen. Er werd duur balverlies geleden in het strafschopgebied. Daardoor kwam FC Twente in balbezit en kon spits Fenna Kalma, die volledig vrij stond, aangespeeld worden en scoren. Twee minuten later legde Kalma haar tweede doelpunt in het mandje.

Nog voor rust kwam Ajax weer helemaal terug in de wedstrijd door doelpunten van Lisa Doorn en Rosa van Gool: 2-2. Toch kreeg FC Twente op slag van rust nog de kans om de leiding te pakken, maar de poging belandde op de paal.

Comeback

Direct na rust kwam Ajax voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Sherida Spitse zorgde met haar doelpunt voor 3-2. Maar het was nog lang niet klaar met het doelpuntenfestijn. Invaller Suzanne Giesen zorgde met twee treffers voor de comeback van FC Twente. De Tukkers kregen daarmee met 4-3 de leiding in handen. Dit resultaat werd niet meer weggeven. Daardoor wonnen de vrouwen van FC Twente de derde prijs van dit seizoen.