<
>
2022-23 UEFA Europa League, 8e finales
  • Marcus Rashford (56')
Return - Manchester United door na 5-1 (agg)
Return - Manchester United door na 5-1 (agg)

Manchester United kent geen problemen en gaan voor Europees succes

Manchester United, de club van Erik ten Hag, heeft zonder moeite de volgende ronde van de Europa League bereikt. In Spanje won United met 0-1 van Real Betis. De Engelsen trokken al met een goede uitgangspositie naar Betis, want vorige week won het op Old Trafford met 4-1. The Red Devils keren met een overwinning in het vliegtuig op weg naar huis en gaan zich opmaken voor de volgende ronde.

De Nederlanders Wout Weghorst en Tyrell Malacia stonden in de basis. In de eerste helft waren er weinig opgelegde kansen te zien. Weghorst kreeg de mogelijkheid zijn ploeg op 0-1 te schieten. Dat gebeurde niet, waardoor er geen goals vielen in de eerste helft. Er werd met 0-0 gerust. Het betekende dat Real Betis voor een grote uitdaging stond in de tweede helft, maar de grote stunt die nodig was bleef voor de nummer vijf uit Spanje.

Zeker nadat Marcus Rashford in de 56ste minuut een prachtig afstandsschot in huis, werd de missie onmogelijk gemaakt. Zijn schot leidde tot de 0-1 voorsprong. De knal van Rashford was buiten bereik van de keeper geplaatst. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in deze wedstrijd. Hierdoor werd de einduitslag over twee wedstrijden 5-1 in het voordeel van United.