Halvefinalist PSV heeft geen kind aan B-ploeg ADO

ANP

PSV heeft de halve finale van de TOTO KNVB Beker gehaald, door met 3-1 van ADO Den Haag te winnen. In het Philips Stadion was het krachtsverschil erg groot tussen PSV en de B-ploeg van Dick Advocaat. 

Ruud van Nistelrooij koos in de bekerwedstrijd tegen ADO niet voor een B-opstelling en begon opnieuw met Fabio Silva in de aanval. Xavi Simons, die wat ziekjes was, zat op de bank. ADO speelde daarentegen niet met de sterkste elf. 'De kleine generaal' liet voorafgaand aan de wedstrijd weten de zinnen op de Keuken Kampioen Divisie te zetten, waar ADO eerste staat in de derde periode. 

ADO-muur al snel gevallen

De bezoekers hadden waarschijnlijk het plan zo lang mogelijk op 'de nul' te spelen, maar na een kwartier kon dat idee de prullenbak in. Een volley van Johan Bakayoko werd van richting veranderd, waardoor keeper Sonny Stevens kansloos was: 1-0. Niet veel later konden de fans in Eindhoven opnieuw juichen. Guus Til schoot na iets meer dan 20 minuten beheerst binnen op aangeven van Jarrad Branthwaite. 

Zo werd het een makkelijke avond voor de ploeg van Van Nistelrooij, dat na rust al snel uitliep naar 3-0. Ibrahim Sangaré kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot kiezelhard in de kruising voor de comfortabele voorsprong, waar de Eindhovenaren niet lang van konden genieten. Nog geen minuut later was het namelijk Malik Sellouki die ook van flinke afstand prachtig de bovenhoek vond. 

Halve finale TOTO KNVB Beker 

De 3-1 was tevens de eindstand in Eindhoven, waardoor PSV gemakkelijk de laatste vier bereikt van de TOTO KNVB Beker. Daarin zijn de drie eventuele tegenstanders bekend. De amateurs van Spakenburg - die voor de grootste stunt in jaren zorgden door FC Utrecht met 1-4 uit te schakelen - en Feyenoord, dat met 0-1 won bij sc Heerenveen kunnen zaterdag geloot worden. Daarnaast won Ajax donderdagavond op De Vijverberg met 0-3 tegen De Graafschap voor een plek in de halve finale. 

De loting van de halve finale van de TOTO KNVB Beker is zaterdagavond om 22:30 uur LIVE te zien op ESPN.