ADO plaatst zich knap voor kwartfinale na winst op Go Ahead

Pro Shots

ADO Den Haag heeft zich knap geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In Den Haag, waar kansen voor de thuisploeg spaarzaam waren, werd nummer 12 van de Eredivisie Go Ahead Eagles met 1-0 verslagen.

Het bekerduel met ADO had voor Go Ahead wat weg van een debutantenbal. Doelman Erwin Mulder stond voor het eerst onder de lat bij de ploeg van René Hake en voor Xander Blomme, Jahnoah Markelo, Sylla Sow en Federico Mattiello was het hun basisdebuut.

Ook met al die basisdebutanten was het beste van het spel voor de ploeg uit Deventer. Het balbezit resulteerde alleen niet tot grote kansen, ADO bleef gemakkelijk overeind.

Na het halfuur kwam daar verandering in. Go Ahead drong aan, met een vrije kopkans voor Jay Idzes als startsein. Een periode van druk rondom het zestienmetergebied van de ploeg van Dick Advocaat volgde, maar ADO hield vol en kreeg via Ricardo Kishna in de extra tijd van de eerste helft de eerste grote kans voor de goal van Mulder. Ook die kans werd gemist, wat een 0-0 ruststand opleverde.

Na rust was het spelbeeld weer hetzelfde als het eerste halfuur van de wedstrijd. Veel balbezit voor de mannen uit Deventer, maar geen kansen. Zo speelden ze de toeschouwers in het Bingoal Stadion niet bepaald warm. Maar er moest een winnaar komen, en die kwam er ook.

Een spaarzame uitbraak via de rechterkant van ADO eindigde namelijk bij Joel Zwarts, die alleen maar tegen de perfecte voorzet van Amar Catic aan hoefde te lopen om tot scoren te komen. Zo eindigde het, weliswaar tegen de verhouding in en na een slotoffensief van de Eagles, 1-0 voor de thuisploeg uit de Keuken Kampioen Divisie die voor het eerst in 18 jaar weer naar de kwartfinale gaat van het bekertoernooi.