<
>
2022-23 UEFA Europa League, Play-offs knockout fase
  • Luuk de Jong (77')
  • Fábio Silva (90'+5')
  • Mauro Júnior (90'+7')
Return - Sevilla door na 3-2 (agg)
Return - Sevilla door na 3-2 (agg)

PSV komt veel te laat op gang tegen Sevilla en is uitgeschakeld in Europa

Pro Shots

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de return tegen Sevilla. Door doelpunten van Luuk de Jong en Fábio Silva in de slotfase werd er weliswaar met 2-0 gewonnen, maar een Eindhovens offensief kwam veel te laat op gang. Zo eindigt het Europese seizoen van PSV in de tussenronde van de Europa League.

Bij de thuisploeg kreeg Phillipp Mwene rechts achterin de voorkeur boven Jordan Teze, was Armando Obispo zijn basisplaats kwijt aan André Ramalho en begon middenvelder Erick Gutiérrez in de basis. De opdracht voor PSV was duidelijk, na de 3-0 nederlaag in Sevilla, maar de Spaanse ploeg hield in de eerste helft eenvoudig stand.

Aanvalsspel
In de openingsfase gaf Luuk de Jong met een kopbal weliswaar een signaal af, maar de ploeg van trainer Jorge Sampaoli had verder weinig te vrezen van PSV. Het spelbeeld veranderde na rust - met het afscheid van Cody Gakpo, die in januari naar Liverpool vertrok, als hoogtepunt - ook nauwelijks in het Philips Stadion.

Een kwartier voor tijd wist De Jong nog wel de ban te breken door de bal na een luchtduel met Fernando door de benen van doelman Marko Dmitrović te tikken. De spits van PSV vierde even later weer feest, maar zijn tweede doelpunt van de avond werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Korte opleving
De korte opleving van PSV kreeg nog iets meer kleur door een treffer van Fábio Silva, die een goede indruk maakte na zijn invalbeurt, in de blessuretijd, maar het wonder bleef uit.

Dan was er in de slotfase nog een incident met een PSV-fan, die achter het doel van Dmitrovic het veld betrad en de doelman aanviel. Van Nistelrooij sprak na afloop van het duel schande over het incident.