Frankrijk overklast Nederlands elftal met 4-0

ANP Foto

Het Nederlands elftal beleefde een dramatische avond in het Stade de France. Na twintig minuten spelen stond het tegen Frankrijk al op een 3-0 achterstand. Oranje verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-0. Het is meer dan honderd jaar geleden dat Nederland zo slecht aan een interland begon. In 1919 verloor Oranje van Zweden met 4-1. Ook in die wedstrijd kwam het Nederlands elftal na twintig minuten spelen op een 3-0 achterstand.

Franse klasse

Bondscoach Ronald Koeman zag zijn team al na twee minuten op achterstand komen. Nederland was zeer onzorgvuldig in de opbouw, waardoor Frankrijk in balbezit kwam en wist om te schakelen. Superster Kylian Mbappé speelde de bal op de volledig vrijstaande Antoine Griezmann. De Fransman met het knalroze haar wist zonder problemen de bal het doel in te schieten. 

Razendsnelle achterstand

Even later nam Griezmann zelf de rol als aangever op zich. Uit een vrije trap gooide hij de bal voor het doel. In de situatie die ontstond, gaf keeper Jasper Cillessen niet thuis. Upamecano kon daardoor de bal het doel intikken. Het Nederlands elftal keek binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Pijnlijk debuut

Het werd alleen maar pijnlijker voor Oranje in de twintigste minuut. Na een vlijmscherpe steekpass van Frankrijk, die kinderlijk eenvoudig door de Nederlandse verdediging sneed, wist Mbappé 3-0 op het scorebord gezet. Voor Feyenoorder Lutsharel Geertruida, die in de basis mocht starten, werd het een debuut om snel te vergeten. De wissels van Koeman in de tweede helft maakten geen verschil. Frankrijk kwam nog wel een keer tot scoren. Kylian Mbappé maakte in de slotfase van de wedstrijd zijn tweede goal van de wedstrijd. Daarmee schoot hij de eindstand van 4-0 op het scorebord. Nederland kreeg in de blessuretijd nog een penalty, maar Memphis Depay wist geen eretreffer te maken.