<
>
2022 Women's International Friendly
  • Dominique Janssen (26')
  • Lineth Beerensteyn (55')

Oranjevrouwen verslaan na Costa Rica ook Denemarken zonder moeite

De Oranjevrouwen hebben ook de tweede oefenwedstrijd in de huidige interlandperiode gewonnen. Nadat afgelopen vrijdag Costa Rica al met 4-0 werd verslagen won de ploeg van bondscoach Andries Jonker nu van Denemarken met 2-0.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en in de eerste twintig minuten werden geen echt grote kansen gecreëerd. Niet voor het eerst was er een spelhervatting van Sherida Spitse voor nodig om de wedstrijd open te breken. Een vrije trap vanaf de rechter zijkant viel wat gelukkig via het been van Dominique Janssen in het Deense doel. Het was voor Janssen haar tweede doelpunt deze week, tegen Costa Rica maakte ze de 2-0.

Beerensteyn beslissend
Daarna werd het elftal van Jonker sterker en sterker, een volgende vrije trap van Spitse knalde tegen de lat, en ook Lineth Beerensteyn was dichtbij een treffer, maar de spits van Juventus schoot in de handen van de Deense keeper Christensen. Tien minuten na rust was het wel raak voor Beerensteyn. De Haagse spits ontsnapte aan de Deense verdediging, en na een mooie kapbeweging schoof ze de bal in de hoek.