<
>
2022 UEFA Conference League Kwalificatie, Play-off ronde
  • Igor Julio (90'+3')
Return - Fiorentina door na 2-1 (agg)
Return - Fiorentina door na 2-1 (agg)

Twente in hete Grolsch Veste niet langs Fiorentina

FC Twente is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. In een verhitte strijd werd het tegen Fiorentina 0-0.

In een buitengewoon sfeervolle Grolsch Veste kreeg het publiek een spectaculaire wedstrijd te zien. In het eerste kwartier was Michel Vlap namens de thuisploeg twee keer dichtbij de openingstreffer. Maar zijn vrije trap ging via de muur naast, en zijn inzet van dichtbij werd door Arthur Cabral van de lijn gehaald. De Italiaanse bezoekers kwam er via de counter een aantal keer gevaarlijk uit.

Uitblinker Unnerstall
Aan het eind van de eerste helft moest keeper Lars Unnerstall een aantal keer optreden. Tot twee keer toe was Riccardo Sottil gevaarlijk maar beiden keren redde Unnerstall uitstekend. In de tweede helft drong Fiorentina steeds meer aan, maar keer op keer was het Unnerstall die in de weg stond.

Na zes minuten in de tweede helft kreeg FC Twente de grootste kans tot dat moment. Naa een goede actie aan de linkerkant legde Virgil Misidjan de bal terug op Václav Černý, maar de Tsjech schoot van dichtbij op een tegenstander. Een kwartier later was het de net ingevallen Christos Tzolis die dichtbij het eerste doelpunt was. De Griek dribbelde naar zijn rechterbeen, maar zijn schot van 18 meter werd knap gestopt door de Italiaanse doelman Terracciano.

Vlam in de pan
Twaalf minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. Vanuit het Italiaanse vak werden rookbommen in het Twente-vak gegooid. Eerder in de wedstrijd was er al vuurwerk gegooid vanuit het uitvak. Na enkele minuten werd het spel hervat. Vlak voor tijd kwam Twente nog goed weg. Invaller Mandragora raakte met een omhaal de paal, na een prachtig balletje van Luka Jović.

Fiorentina eindigde de wedstrijd met tien man. Centrale verdediger Igor kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart. Het mocht voor FC Twente niet baten. In de allerlaatste seconde was Joshua Brenet nog dichtbij, maar zijn kopbal werd met een fantastische redding gestopt door Terracciano. Door de 0-0 uitslag is de ploeg van Ron Jans uitgeschakeld voor Europees voetbal.