<
>
2022 Club Friendly
  • Cole Bassett (88')
  • Roberto Torres (30')
  • Enrique Barja (90'+2')

Slechte generale voor Feyenoord in duel met Osasuna

Feyenoord heeft in de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna geen goede indruk achtergelaten. De ploeg van Arne Slot verloor in de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie met 1-2 tegen het Spaanse Osasuna. De Spaanse ploeg werd vorig seizoen tiende in LaLiga.

In de eerste helft kostte het Feyenoord enorm veel moeite om gevaarlijke kansen te creëren. Na 28 minuten lukte dat voor het eerst. Een aangesneden vrije trap belandde op het hoofd van Marcos Senesi, maar de Argentijn kreeg niet genoeg richting aan de bal, waardoor Osasuna-doelman Aitor Fernandez redding kon brengen. Voor Justin Bijlow was het ook niet de beste eerste helft uit zijn loopbaan. Allereerst schoot de doelman van Feyenoord per ongeluk de bal tegen zijn eigen paal aan bij het uitverdedigen. Waar dat nog goed afliep was het in de 30ste minuut raak voor de Spaanse ploeg die zaterdag nog met 2-1 van FC Groningen verloor. Roberto Torres mocht bij een vrije trap aanleggen van een meter of 30, schoot die bal ineens op doel en dat bleek een verrassing voor Bijlow. De keeper van de Rotterdammers zag de bal via de binnenkant van de paal binnenvliegen.

Nieuwkomer Oussama Idrissi kwam na de rust niet meer in het veld. Quinten Timber en Jacob Rasmussen, die eveneens hun eerste minuten maakten voor Feyenoord, bleven gewoon staan. Timber maakte een aardige indruk in zijn eerste duel. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder was in de tweede helft gevaarlijk, maar zag zijn harde schot voorlangs gaan. Danilo kreeg de grootste kansen voor de Rotterdammers. Een-op-een met de ingevallen doelman Perez Juan schoot de Braziliaan op de keeper, een paar minuten later schoot hij vanuit kansrijke positie voorlangs. De van Ajax overgekomen spits kan het nog zwaar gaan krijgen nu Santiago Giménez zich heeft aangesloten bij de Stadionclub. Invaller Cole Bassett leek voor Feyenoord de meubelen te redden de 88ste minuut. De Amerikaan haalde succesvol het schavot over na een pass van Danilo.

Genoeg voor een gelijkspel was dat uiteindelijk niet. Rechtsback Jesus Areso werd de diepte ingestuurd in de tweede minuut van de extra tijd en bediende Kike Barja, die voor een leeg doel de 1-2 zo binnen kon lopen. Zondag speelt de ploeg van Arne Slot voor het eerst voor de competitie. In Arnhem is Vitesse de tegenstander en dat is de laatste jaren een moeilijke opponent voor Feyenoord. Op 30 september 2018 won Feyenoord voor het laatst van Vitesse. Robin van Persie schoot destijds in de 88ste minuut op grandioze wijze de 2-1 binnen uit een vrije trap, waarna hij drie minuten later met rood van het veld werd gestuurd voor een trap op Max Clark.