<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Koki Saito (44')
  • Vito van Crooij (89')

Sparta klimt naar plek vijf na zege op Emmen

Sparta heeft in de Eredivisie opnieuw goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen van FC Emmen. Een prachtgoal van Koki Saito en een laat doelpunt van Vito van Crooij zorgden voor drie punten. Het betekende alweer de dertiende overwinning dit seizoen voor Sparta, dat pas de derde ploeg is dit seizoen die met een overwinning vertrok uit Emmen.

Het was niet dat Emmen kansloos was tegen Sparta, dat tot een minuut voor de rust nog niet veel creëerde. De wedstrijd had een doelpunt nodig, en dat kreeg het ook op schitterende wijze. Saito stuurde twee verdedigers van Emmen het bos in en met een hard schot in de lange hoek liet hij Mickey van der Hart kansloos.

In de tweede helft was de voorsprong voor Sparta ook te zien in het spel van beide ploegen. Emmen liet meer ruimte achterin, waar Sparta tot twee keer toe bijna van profiteerde via Arno Verschueren. De middenvelder vergat de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor het tot het einde spannend bleef.

Emmen was alleen niet bij machte om Sparta pijn te doen en een minuut voor tijd kreeg het de deksel op de neus. Van Crooij maakte op aangeven van Tobias Lauritsen alweer zijn negende van het seizoen.

Zo keerden de Rotterdammers weer met drie punten huiswaarts. De ploeg van Maurice Steijn wipt door de overwinning over FC Twente heen en staat vijfde in de Eredivisie.