Geertruida kopt Feyenoord naar eerste overwinning in Amsterdam sinds 2005


Feyenoord heeft een spectaculaire editie van De Klassieker met 2-3 gewonnen. De ploeg van Arne Slot zet achtervolger Ajax op zes punten achterstand na een 2-3 overwinning. Lutsharel Geertruida kopte in de slotfase raak.


Mexicanen breken Klassieker open

In een zeer open wedstrijd schoot Feyenoord uit de startblokken. Een uitstekend uitgespeelde aanval werd door Santiago Giménez koel achter doelman Gerónimo Rulli gewerkt: 0-1. Er waren op dat moment nog geen vijf minuten gespeeld. 


De andere Mexicaan op het veld: Ajax-verdediger Edson Álvarez kopte de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Steven Berghuis na zeventien minuten.

Pro ShotsHartman snel gewisseld

Vlak na de gelijkmaker komt linksback van de Rotterdammers Quilindschy Hartman goed weg. De jonge verdediger, die afgelopen donderdag nog ziek was, kreeg al snel een gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie. Na twintig minuten ging Hartman opnieuw opzichtig in de fout, maar Makkelie besloot niet opnieuw een kaart te trekken. 


Arne Slot had echter wel genoeg gezien van Hartman, hij wisselde de verdediger al na 25 minuten voor Marcos Lopez.

Ajax komt moeizame start te boven

Na een moeizame start kwam de ploeg van John Heitinga steeds beter in de wedstrijd. Aanvoerder Dusan Tadic bekroonde de betere fase in de 37e minuut met de 2-1 voor Ajax. Een aanval die via een prachtige pass van Steven Berghuis op Steven Bergwijn uiteindelijk door Tadic werd afgerond.


Feyenoord schiet ook na rust uit de startblokken

Net als in de eerste helft weet Feyenoord ook na rust heel snel het net te vinden: 2-2. Ditmaal was het Sebastian Szymański die na een goede loopactie zelf de 2-2 op het scorebord schoot. Een wedstrijd kan weleens tegenvallen nadat er vooraf al vrijwel alles over gezegd en geschreven is: deze editie stelde geen minuut teleur. 


Het eerste gedeelte van de tweede helft was volledig voor de Rotterdammers. Feyenoord had de overhand, maar tot heel grote kansen leidde dat niet. Ondanks dat Feyenoord donderdagavond nog Europees in actie kwam, leek het elftal van Slot daar weinig last van te hebben. 


Spannende slotfase

Ajax bracht daarentegen weinig na rust. Mohammed Kudus liet weinig zien in deze wedstrijd, maar de aanvaller kreeg in de 84e minuut wel dé kans op de 3-2. Doelman Timon Wellenreuther redde echter uitstekend waardoor de 2-2 tussenstand bleef staan. 


Een minuut later was het Lutsharel Geertruida die namens Feyenoord wel het net wist te vinden: hij kopte uit een hoekschop binnen. Een doelpunt dat goud waard is voor Feyenoord. Het elftal van Arne Slot komt door deze overwinning op zes punten voorsprong van Ajax.