<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Anwar El Ghazi (18')
  • Luuk de Jong (50' PEN)
  • Noni Madueke (84')

Basisklant De Jong belangrijk voor PSV bij zege op N.E.C, hoofdrol VAR

PSV heeft het gat met koploper Ajax verkleind naar één punt. De ploeg van Ruud van Nistelrooij won thuis van N.E.C. met 2-0 in een wedstrijd die vaak onderbroken werd vanwege VAR-momenten. Luuk de Jong was belangrijk voor PSV met een benutte penalty.

De aanvoerder, die donderdag tegen Arsenal nog belangrijk was in de Europa League, keerde na twee maanden terug in de basis. Anwar El Ghazi begon als rechtsvoor en El Ghazi zette PSV op voorsprong na een puntgave voorzet van Cody Gakpo. Het openingsdoelpunt leverde veel discussie op, omdat De Jong N.E.C.-goalie Jasper Cillessen mogelijk hinderde. VAR Sander van der Eijk keek wel naar het doelpunt, maar zag geen reden om hem af te keuren.

Vlak voor rust leek Luuk de Jong de score te verdubbelen, maar het feest niet door voor de Eindhovenaren. N.E.C. claimde dat er minimaal één overtreding werd gemaakt, maar uiteindelijk werd het doelpunt afgekeurd omdat aangever Gakpo buitenspel stond. Het voorval leverde trainer Rogier Meijer geel op.

Xavi Simons werd na rust neergehaald in het stafschopgebied en na lang kijken naar de beelden, ook door scheidsrechter Martin van den Kerkhof, bleef de penalty staan. Luuk de Jong, die na een uur werd gewisseld, verschalkte Jasper Cillessen. Daarna kon de thuisploeg de wedstrijd rustig uitspelen. Invaller Noni Madueke maakte er nog 3-0 van, op aangeven van Gakpo. Voor laatstgenoemde alweer zijn 11e assist in de Eredivisie.

Volgende week Ajax - PSV
PSV speelt volgende week zondag om 16:45 uur tegen Ajax. De ploeg uit Eindhoven heeft een punt minder dan de koploper en een wedstrijd meer gespeeld. N.E.C. staat na 12 duels op 11 punten en moet zich zo langzamerhand zorgen maken. Vrijdagavond gaat het op bezoek bij (degradatie)concurrent Cambuur.