<
>
2022 Club Friendly
  • Yorbe Vertessen (12')
  • Ismael Saibari (24', 48')
  • Marco van Ginkel (32' PEN)
  • Jeremy Antonisse (90')

PSV-talenten beslissen Lichtstadderby tegen FC Eindhoven

Voor het eerst sinds 2016 namen PSV en FC Eindhoven het tegen elkaar op in een officiële Lichtstadderby. De ploeg van Ruud van Nistelrooij had geen kind aan de stadsgenoot (5-0) en won daarmee de Lichtstad Bokaal, maar daar was het vandaag niet om te doen voor de rood-witten. Het was namelijk de een-na-laatste wedstrijd voordat het echte werk begint.

PSV stoomt zich klaar voor het nieuwe seizoen. Zaterdag oefent de club nog tegen het Spaanse Real Betis en een week later is het alweer tijd voor de Johan Cruijff Schaal, waarin de bekerwinnaar het opneemt tegen de regerend landskampioen Ajax. Dan is de eerste echte prijs van het seizoen te verdienen.

Het begin van het seizoen kan erg bepalend zijn voor Van Nistelrooij en zijn team, want begin augustus treffen ze AS Monaco al in de derde voorronde van de Champions League. Mocht PSV dat tweeluik niet overleven, dan daalt het meteen af naar de Europa League.

Talenten laten zich zien

Van Nistelrooij wil zoveel mogelijk spelers aan het werk zien richting het begin van het seizoen. Hij startte dan ook met een vrij verrassende opstelling. Zo begon Yorbe Vertessen in de spits en werden de flanken bezet door Johan Bakayoko en Ismael Saibari. Met name Saibari liet zich gelden, want de 21-jarige middenvelder was goed voor twee doelpunten. Bij zijn eerste treffer werd hij op zijn wenken bediend door Bakayoko.

Richard Ledezma mocht ook starten en hij beloonde zichzelf met een assist. Hij gaf aan op Vertessen, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Naast Vertessen en Saibari kwamen ook Marco van Ginkel en Jeremy Antonisse nog op het scorebord. Van Ginkel benutte een strafschop en Antonisse zag zijn voorzet door niemand aangeraakt worden en binnenvallen.

Alleen negentig minuten voor Drommel

In totaal kwamen er 21 spelers in actie voor PSV. Zo wisselde Van Nistelrooij nagenoeg zijn hele elftal in de tweede helft. Alleen Joël Drommel bleef staan. In de zestigste minuut kwam een deel van de grote namen binnen de lijnen. Zo vielen Noni Madueke, Luuk de Jong, Xavi Simons, Jordan Teze en Phillip Max onder anderen tegelijk in.

Hoe de uiteindelijke basiself van Van Nistelrooij eruit gaat zien, zal naar verwachting pas tijdens de Johan Cruijff Schaal bekend worden. Die wedstrijd vindt op 30 juli plaats in de Johan Cruijff ArenA. De verwachting is dat Cody Gakpo en Guus Til dan ook weer bij de selectie zitten.

Van Nistelrooij is hoopvol over de stappen van Gakpo en Til in aanloop naar het begin van het seizoen: