ADO eerste finalist play-offs na zorgeloos duel in Eindhoven

ANP Foto

ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen play-offs de returnwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1 gewonnen. De ploeg van Giovanni Franken won het eerste duel in Den Haag met 2-1 door een schitterende kopbal van Thomas Verheydt. Ook in Eindhoven was het de 30-jarige spits die zijn ploeg op het goede spoor zette. Na een kwartier was de eerste kans voor ADO gelijk raak. Na goed doorzetten van Samy Bourard kon Verheydt afronden in de verre hoek, 0-1.

Eindhoven vermaakte dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met goed voetbal en aantrekkelijke aanvallen. Dat lukte vandaag niet. Tien minuten na de openingstreffer keek de ploeg van Rob Penders tegen een 2-0 achterstand aan. Na een klein duwtje van Bourard werkte Collin Seedorf de bal achter zijn eigen doelman.

Ook in het tweede bedrijf bleef ADO zonder problemen overeind, ondanks een late goal van Eindhoven. Mawouna Amevor kopte knap raak op aangeven van Ogenia. Eindhoven, de verrassende nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie kreeg dit seizoen veel complimenten maar kwam er in de twee wedstrijden tegen ADO niet aan te pas.

ADO, dat in de eerste ronde NAC Breda uitschakelde, treft komende week in de finale Excelsior of Heracles Almelo. Die twee clubs strijden om 20:00 uur voor de tweede plek in de eindstrijd, live te zien op ESPN. Excelsior begint de ontmoeting met een voorsprong van 3-0 uit het eerste duel.