De Graafschap en FC Eindhoven spelen gelijk na cruciale handsballen


In de eerste wedstrijd van de play-offs voor promotie- en degradatievoetbal De Graafschap en FC Eindhoven gelijk gespeeld. In De Vijverberg kwamen de doelpunten door handsballen tot stand. De strafschoppen werden eerlijk verdeeld en allebei benut: De Graafschap - FC Eindhoven werd 1-1.


De eerste helft kende weinig spektakel – dat wat we normaal gesproken zo gewend zijn in de play-offs om promotie en degradatie – maar de Eindhovenaren waren de bovenliggende partij. Het elftal van Rob Penders gaf vrijwel niets weg en kwam er zelf zo nu en dan gevaarlijk uit.

Na elf minuten resulteerde de Eindhovense overhand in een eerste mogelijkheid. Joey Sleegers gaf een voorzet die door een uitgestoken arm van rechtsback Jeffry Fortes nooit een ploeggenoot bereikte. Scheidsrechter Alex Bos ontging dit niet en wees gedecideerd naar de strafschopstip.

Tam

Sleegers is al het hele seizoen in vorm in de Keuken Kampioen Divisie en ook in het eerste toetje stelde de Helmondse aanvaller niet teleur. Vanaf de stip was het Sleegers die FC Eindhoven koelbloedig op voorsprong schoot.

Na de eerste treffer kwam het elftal van interim-trainer Jan Vreman niet vaak meer in de problemen, maar zelf iets creëren lukte zijn ploeg ook niet. Ook na rust begon de wedstrijd tam en konden de supporters in Doetinchem de thuisploeg niet over het dode punt helpen.

Iets meer dan een uur was er gespeeld toen De Graafschap dé kans had op de gelijkmaker. Sam Hendriks kreeg de bal perfect voor zijn voeten maar de spits had zijn vizier niet scherp: hij wist de bal naast het doel te krijgen.


Gelijkmaker

Na 73 minuten kreeg De Graafschap de uitgelezen kans om alsnog op gelijke hoogte te komen. Nu schoot Fortes een voorzet op een uitgestoken arm van Eindhoven-speler Jort van der Sande. Danzell Gravenberch liet deze kans niet liggen en schoot de 1-1 in het net.


Het leek erop dat FC Eindhoven wat in slaap was gesust. De Graafschap werd sterker en was aan het eind van de wedstrijd het elftal dat het meest op zoek was naar de overwinning. Toch lukte dat niet, maar kan de ploeg van Vreman wel met een goed gevoel naar de return in Eindhoven toewerken.