<
>
2021-22 UEFA Europa Conference League, Halve Finales
2e Leg - Feyenoord wint 3-2 in totaal
2e Leg - Feyenoord wint 3-2 in totaal

Feyenoord sleept finale uit het vuur in heetgebakerd Marseille

In een heetgebakerde Stade Vélodrome heeft Feyenoord zich ten koste van Olympique Marseille gekwalificeerd voor de finale van de UEFA Europa Conference League. Na het uitvallen van captain Dimitri Payet kwam de ploeg van Jorge Sampaoli niet tot scoren. Dankzij de 3-2 overwinning in eigen huis staan de Rotterdammers straks in Tirana tegenover het AS Roma van José Mourinho.

Arne Slot begon met dezelfde elf namen als in de thuiswedstrijd. Het idee vooraf was om hetzelfde te beginnen als in De Kuip. Met hoge intensiteit en volle bak druk vooruit. Na een paar hachelijke situaties voor het doel van Feyenoord-keeper Ofir Marciano was de eerste echt grote kans voor Payet. Na een aantal snelle, korte passes kon de aanvoerder van Marseille naar binnen kappen en met links de verre hoek zoeken. Zijn schot ging echter over en naast.

Coach van de tegenstander, Jorge Sampaoli voerde wel een aantal wijzigingen door. Amine Harit speelde in plaats van Cédric Bakambu en op het middenveld was er een ruimte gemaakt voor Pape Gueye, omdat Boubacar Kamara de in De Kuip ongelukkige Duje Ćaleta-Car verving.

Na 30 minuten schoot het er bij de aanvoerder van Marseille in. Zo bleken de woorden van Slot profetisch, aangezien de Feyenoord-trainer met een knipoog zei dat de beste positie van Payet naast hem op de bank zou zijn. De belangrijke pion van coach Sampaoli werd vervangen door oud-Ajacied Arkadiusz Milik. Ondanks kansen voor Milik, bleek het uitvallen van de aanvoerder een knauw voor de ploeg van Sampaoli en het leek extra energie te geven aan het team van Slot.

Feyenoord kreeg voor rust via Guus Til en Cyriel Dessers twee mogelijkheden. Echter werden beide schoten geblokt. Het waren de enige twee mogelijkheden van de Rotterdammers in de eerste helft. Ook in de tweede helft kwam Feyenoord niet echt tot grote kansen, al schoot Gernot Trauner net over na een afgeslagen corner en schoot invaller Alireza Jahanbakhsh op een hand van doelman Steve Mandanda.

Marseille probeerde het wel in de tweede helft en kwam vooral uit spelhervattingen tot kansen. Na vele duels en een aantal opstootjes, bleven de Rotterdammers knap overeind. Zo staat Feyenoord tegenover het AS Roma van oud-Feyenoorder Rick Karsdorp in de finale van de UEFA Europa Conference League. Die is op 25 mei om 21.00 uur in Tirana, Albanië.