<
>
2021 Afrika Cup, Kwartfinales
  • Famara Diedhiou (28')
  • Cheikhou Kouyaté (68')
  • Ismaïla Sarr (79')
  • Jannick Buyla (57')

Senegal als laatste naar halve finales Afrika Cup na zege op Equatoriaal-Guinea

Senegal heeft zich als laatste gevoegd bij de laatste vier in de strijd om de Afrika Cup. De ploeg met sterren als doelman Édouard Mendy en aanvaller Sadio Mané was met 3-1 te sterk voor Equatoriaal-Guinea. In de halve finale neemt Senegal het op tegen Burkina Faso, dat zaterdag met 1-0 van Tunesië won.

Senegal kwam in de 28e minuut op voorsprong door een doelpunt van Famara Diédhiou. Liverpool-aanvaller Mané was de aangever. Na een klein uur kwam Equatoriaal-Guinea verrassend op gelijke hoogte. Jannick Buyla passeerde Mendy, de doelman van Chelsea die onlangs werd uitgeroepen tot de beste keeper van de wereld, met een schuiver in de rechterhoek.

Even leek een stunt in de maak, maar Senegal herpakte zich. Via doelpunten van invallers Cheikhou Kouyaté en Ismaïla Sarr, die laatste met weer Mané als aangever, liep de favoriet weg.

De andere halve finale gaat tussen gastland Kameroen en Egypte, dat zondag na verlenging Marokko uitschakelde. Kameroen had een dag eerder Gambia met 2-0 verslagen.