<
>
2021-22 UEFA Champions League, 8e finales
  • Kylian Mbappé (90'+4')
Heenwedstrijd
Heenwedstrijd

Mbappé schiet PSG langs Real Madrid

Kylian Mbappé celebra su gol contra el Real Madrid. Pro Shots

In de 62ste minuut kreeg Lionel Messi voor PSG vanaf de strafschopstip een uitgelezen kans om de Parijzenaren op voorsprong te schieten. In het Parc des Princes in de Franse hoofdstad eindigde het teleurstellende duel tussen PSG en Real Madrid in 1-0 door een doelpunt in blessuretijd van Mbappé. Manchester City maakte er gelijktijdig wel een spektakel van in het andere Champions League-duel: de ploeg van Guardiola haalde uit bij Sporting Portugal: 0-5.

Teleurstellend
De wedstrijd tussen de twee grootheden in Parijs viel over het algemeen behoorlijk tegen. Vooral in de eerste helft waren de hoogtepuntjes op één hand te tellen. Het team van Ancelotti leek vooral naar de Franse hoofdstad afgereisd om niet te verliezen. PSG was de ploeg die geregeld de aanval zocht, maar tot heel grote kansen kwam het voor rust niet.

Mbappé was het die de Parijzenaars na een goede uitbraak een doelpunt kon bezorgen, maar dat lukt hem niet. Ondanks het duidelijke veldoverwicht van PSG bleven grote kansen uit. Verratti probeerde desondanks met verschillende aanvalsopzetten de opening te vinden.

Tweede helft
In de tweede helft kreeg Mbappé een grote kans, maar opnieuw wist de Fransman ‘m niet te benutten. Ondanks dat thuisploeg in de tweede helft de hogere versnelling wist te vinden, lukte het maar niet om Courtois te verschalken.

Na een domme overtreding in het zestienmetergebied van Carvajal kreeg Messi de kans om de verdiende 1-0 op het scorebord te schieten. De Argentijn schoot echter slap in en Courtois wist knap redding te brengen. De Messi van Barcelona is hij in Parijs nog altijd niet. Na de strafschop had PSG nog meerdere mogelijkheden, maar Courtois werd maar niet gepasseerd tot de blessuretijd. Mbappé wist met een knap doelpunt het verdiende resultaat toch nog te behalen.

Portugal
Hoe bloedeloos de kraker op papier in Parijs voor het grootste gedeelte was, zo’n voetbalshow was het duel tussen Sporting Portugal en Manchester City. De Portugezen werden volledig weggespeeld in eigen huis: het werd 0-5. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. Mahrez, Bernardo Silva (tweemaal), Foden en Sterling waren de doelpuntenmakers. Eerder dit Champions League-seizoen werd Sporting Portugal al eens weggespeeld door Ajax.