<
>
2021-22 UEFA Champions League, 8e finales
  • Sébastien Haller (26' OG)
  • Roman Yaremchuk (72')
  • Dusan Tadic (18')
  • Sébastien Haller (29')
1e Leg
1e Leg

Ajax in evenwicht met veerkrachtig Benfica

Pro Shots

Ajax is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het tweeluik met Benfica te winnen. De Amsterdammers gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen en speelden zo uiteindelijk met 2-2 gelijk.

De eerste helft begon goed voor Ajax, want na achttien minuten kwam de Nederlandse club op een 0-1 voorsprong via Dušan Tadić. De aanvoerder schoot knap raak na een voorzet van Noussair Mazraoui, die een sterke wedstrijd speelde.

Dubbelslag Haller

Heel lang konden de Amsterdammers niet van de voorsprong genieten. Zeven minuten later lag de bal namelijk achter Remko Pasveer in het net. Het was de topscorer van de Champions League Sébastien Haller die zijn eigen doelman passeerde na een harde lage voorzet van oud-Ajacied Jan Vertonghen.

Niet veel later maakte de Ivoriaanse spits zijn fout goed, nadat het dit keer Vertonghen was die het zijn eigen keeper heel moeilijk maakte. Haller schoot raak vanuit de rebound, waardoor zijn aantal in deze Champions League-campagne nu op elf treffers staat.

Zege glipt uit handen

In de tweede helft bleven de teams elkaar flink onder druk zetten. Benfica kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en dit resulteerde in de 72ste minuut ook in de gelijkmaker. Pasveer kon een afstandschot in eerste instantie nog redden, maar in de rebound kwam hij net te laat voor de kopbal van de ingevallen spits Roman Yaremchuck.

Na de 2-2 was het ver klaar voor beide teams. Door het gelijke spel is er nog helemaal niets beslist. Zeker omdat de uitdoelpuntenregel niet meer telt. Ajax en Benfica beginnen weer helemaal op 0. Op 15 maart staat de confrontatie in Amsterdam op het programma.