<
>
2021-22 UEFA Europa Conference League, Groepsfase
  • Alireza Jahanbakhsh (11')
  • Bryan Linssen (29')
  • Luis Sinisterra (76')
  • Taiwo Awoniyi (35')

Feyenoord boekt knappe zege op Union Berlin

Pro Shots

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de Conference League door met 3-1 te winnen van Union Berlin. In De Kuip had Feyenoord het alleen einde eerste helft even lastig met de ploeg uit Berlijn, maar was verder superieur. Door de overwinning blijft Feyenoord soeverein aan kop gaan in Groep E van de Conference League met zeven punten uit drie wedstrijden. Union Berlin staat laatste met drie punten uit drie wedstrijden.

Jahanbakhsh en Linssen zorgen voor vliegende start

De elf van Arne Slot begonnen goed tegen de nummer vijf uit de Bundesliga. In de elfde minuut zette Alireza Jahanbakhsh de Rotterdammers op 1-0. Luis Sinisterra maakte een fraaie actie op links, legde de bal af op Til die de bal eigenlijk helemaal verkeerd raakte. Daardoor kwam de bal wel bij Jahanbakhsh terecht die van dichtbij kon binnentikken.

In de 29ste minuut werd het nog mooier voor Feyenoord. Union-verdediger Robin Knoche kreeg een licht zetje van Bryan Linssen, die hem daarna de bal afsnoepte en de 2-0 tegen de touwen schoot.

Even leek Feyenoord op rozen te zitten maar in de 35ste minuut kwamen de Duitsers uit het niks terug in de wedstrijd. Christopher Trimmel nam een hoekschop, deze kon wel worden verdedigd maar Trimmel kreeg de bal meteen terug. Deze keer vond hij wel een teamgenoot met zijn voorzet. Taiwo Awoniyi zette zijn hoofd achter de bal en kopte van dichtbij raak: 2-1.

Vlak voor rust kreeg Jens Toornstra nog een hele grote kans om de marge van twee weer te herstellen, maar hij schoot van dichtbij op de benen van Union-goalie Andreas Luthe.

Sinisterra schiet Feyenoord in veilige haven

In de tweede helft gebeurde er een twintig minuten vrij weinig in De Kuip. Een van de hoogtepunten was de invalbeurt van Nederlander Sheraldo Becker bij Union Berlin. Na zijn invalbeurt gebeurde er wel meteen wat, want hij kreeg zelf een grote kans op de 2-2, maar schoot van dichtbij recht op Bijlow.

Vlak daarna kreeg Guus Til een grote kans om de wedstrijd te beslissen. Na een goede aanval bood Pedersen de kans aan de aanvallende middenvelder, maar hij schoot van rand zestien wat ongecontroleerd naast.

Vijf minuten later was het dan toch raak. Feyenoord zette Union goed onder druk waardoor Til aan de bal kwam, hij gaf de bal aan Linssen die op goal schoot. Zijn poging werd net aan gered door Luthe, maar Sinisterra stond klaar om in de rebound de 3-1 binnen te tikken en de eindstand op het bord te zetten.