<
>
2021-22 UEFA Europa League, Groepsfase
  • Mario Götze (31')
  • Cody Gakpo (54')
  • Adnan Januzaj (34')
  • Alexander Isak (39')

PSV komt horrorminuten te boven, maar pakt slechts een punt

PSV is er in eigen huis niet in geslaagd om de eerste overwinning te boeken van deze Europa League-campagne. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk tegen Real Sociedad, de nummer vier van de Spaanse La Liga.

De ploeg van Roger Schmidt begon ontzettend sterk aan het duel. In het eerste half uur kwam Sociedad maar moeilijk onder de Eindhovense druk uit en via Eran Zahavi en Noni Madueke creëerde het Eindhovense elftal de eerste kansen. Mario Götze brak uiteindelijk de ban in de 32ste minuut. Die Pummelfee reageerde heel attent toen de Spaanse doelman Remiro een voorzet van Madueke niet kon klemmen: 1-0.

Horrorminuten
Zeven minuten duurde het voordat de voorsprong was verdwenen en de ploeg uit Baskenland aan de leiding ging. Twee keer kwam rechtsback Joseba Zaldúa tot een voorzet. Een keer was het Adnan Januzaj die scoorde, de andere keer de Zweedse spits Alexander Isak. Zo ging de ploeg van Schmidt tegen de statistieken in met een achterstand aan de thee.

De rust deed de thuisploeg goed. PSV oogde na rust frisser. Tien minuten na rust stond het weer gelijk. Götze gaf twee Basken panna's op weg naar het doel om vervolgens Cody Gakpo op het juiste moment aan te spelen. De Eindhovenaar rondde koelbloedig af: 2-2. Carlos Vinícius maakte niet veel later zijn debuut voor de Brabanders.

Het was de Eind-tovenaar die invaller Jordan Teze in de slotfase vrij voor de Spaanse doelman leek te zetten, maar de rechtsback raakte de bal volledig verkeerd. PSV verdiende op basis van de tweede helft de punten, maar het kwam maar moeizaam tot echt grote kansen.

Met zeven minuten extra tijd leek de Eindhovense equipe wat extra's te krijgen. Opnieuw kwam de bal bij Teze terecht, die verwoestend hard tegen de paal schoot. Een paar seconden later was het Sociedad dat het duel nog naar zich toe kon trekken. Olivier Boscagli gaf Mikel Oyarzabal vrije doorgang richting Joël Drommel, maar de keeper bleef goed staan en pakte de inzet van de 19-voudig Spaans international.