<
>
2021 Afrika Cup, Groepsfase
  • Franck Kessié (22')
  • Ibrahim Sangaré (39')
  • Nicolas Pépé (54')
  • Sofiane Bendebka (73')

Sangaré velt vonnis over titelhouder Algerije

Ivoorkust heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. Mede door een doelpunt van PSV'er Ibrahim Sangaré werd Algerije verslagen, 3-1. De titelverdediger, met Ramiz Zerrouki van FC Twente, is daarmee uitgeschakeld.

Sangaré en Sébastien Haller van Ajax stonden in de basis bij Ivoorkust. Bij de tegenstander was dat ook het geval met Zerrouki.

AC Milan-speler Franck Kessié zette Ivoorkust na ruim twintig minuten op voorsprong. Nog voor rust maakte Sangaré er met een kopbal 2-0 van. Na de hervatting zorgde Nicolas Pépé van Arsenal voor 3-0.

Riyad Mahrez, vedette bij Manchester City, schoot voor Algerije vervolgens een strafschop op de paal. Sofiane Bendebka scoorde een kwartier voor tijd nog wel voor de onttroonde kampioen. In de slotseconde leek Haller koppend de 4-1 te maken, maar hij stond buitenspel.

Sierra Leone - Equatoriaal-Guinea 0-1
Equatoriaal-Guinea eindigde na Ivoorkust als tweede in de groep en is eveneens zeker van de volgende ronde. Het land won van Sierra Leone, 1-0. Pablo Ganet maakte het doelpunt. Issa Kallon van Cambuur viel een kwartier voor tijd in bij Sierra Leone.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.