<
>
2021 Afrika Cup, Groepsfase

Titelverdediger Algerije start Afrika Cup met teleurstellend gelijkspel tegen Sierra Leone

Titelverdediger Algerije is slecht begonnen aan de Afrika Cup. In de eerste groepswedstrijd tegen Sierra Leone speelde het land met 0-0 gelijk.

Als nummer 29 van de FIFA-wereldranglijst was Algerije duidelijk de favoriet tegen Sierra Leone dat op de 108ste plek van die lijst is terug te vinden. Toch kwamen de Leone Stars brutaal voor de dag, waardoor ze al snel een goede kans kregen. Dit was gelijk een voorbode voor de gehele eerste helft, want ze deden qua kansenverhouding echt niet onder voor de titelverdediger. Sierra Leone creëerde zelfs meer dan Algerije, maar de eerste helft leverde nog geen doelpunten op in het Japoma Stadion.

Na rust keerde hetzelfde spelbeeld terug. Algerije had de bal en Sierra Leone bleef gevaarlijk. De underdog dacht zelfs even op voorsprong te komen door een goal van Alhaji Kamara, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Djamel Belmadi, bondscoach Algerije, was geheel terecht ontevreden over zijn team en wisselde in de 64ste minuut drie van zijn sterspelers. Zo moesten Islam Slimani, Sofiane Feghouli en Yacine Brahimi alle drie het veld ruimen.

Dit moest een nieuwe impuls aan het team geven, maar heel veel veranderde er niet. Aan het einde van de wedstrijd was Algerije nog wel een aantal keer dichtbij de verlossende treffer, maar dit had meer te maken met het conditionele verschil tussen de teams. Sierra Leone besloot om alles achterin dicht te gooien. Met succes, want de nummer 108 van de wereldranglijst stapte met een verrassend punt van het veld af.

Geen Zerrouki en Kallon

Ramiz Zerrouki kwam vandaag niet in actie voor zijn land Algerije. Er gaan verschillende verhalen rond rondom zijn afwezigheid. Het is daarom nog niet helemaal duidelijk of de middenvelder van FC Twente niet kon spelen vanwege een positieve coronatest of een lichte blessure.

Aan de kant van Sierra Leone zat Cambuur-aanvaller Issa Kallon op de bank, maar voor hem waren er vandaag ondanks veel afwezigen ook geen speelminuten weggelegd.

Koplopers poule E

Door dit gelijke spel gaan Algerije en Sierra Leone voor nu aan de leiding in groep E. Morgen komen de andere twee tegenstanders uit de poule in actie: Ivoorkust en Equatoriaal-Guinnee. Bij Ivoorkust verschijnen mogelijk Ajax-spits Sébastien Haller en PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré aan de aftrap. De wedstrijd tegen Equatoriaal-Guinnee is om 20.00 uur live te zien op ESPN.