<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Adam Maher (2')
  • Mark van der Maarel (65')
  • Anastasios Douvikas (75')
  • Simon Gustafson (90'+3' PEN)

FC Utrecht wint met duidelijke cijfers van Sparta

Pro Shots

FC Utrecht heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Na een goede eerste helft van de kant van FC Utrecht stond het nog maar 1-0. In de tweede helft werden de kansen wel afgemaakt en liepen de Domstedelingen uit naar 4-0.

FC Utrecht startte met Quinten Timber in de basis. Voor de jongeling was het zijn Eredivisiedebuut. Vanaf de eerste seconde lieten de Utrechters weten dat er vandaag niets te halen viel in de Galgenwaard. De Domstedelingen klapten erop en Sparta was nog niet helemaal wakker. In de eerste minuut kon Utrecht-spits Adrián Dalmau doorbreken op de rand van het zestienmetergebied maar werd onreglementair tegen de grond gewerkt door Michaël Heylen. Adam Maher legde aan en krulde de bal in de kruising. Keeper Okoye was kansloos en zag de bal langs hem zoeven: 1-0 FC Utrecht. Sparta zat totaal niet in de wedstrijd en dat resulteerde in een reeks kansen voor FC Utrecht en met name voor Gyrano Kerk. De rechteraanvaller was echter niet scherp genoeg voor de goal. Ook oog in oog met Maduka Okoye faalde hij opzichtig.

Voor trainer Henk Fraser was het tijd om in te grijpen en riep zijn captain Adil Auassar bij zich. Hij gaf hem een lijstje met aantekeningen, maar tot een verandering leidde dit niet. Sparta bleef kansloos in de eerste helft. In de tweede helft greep Fraser in en haalde hij Auassar en Mario Engels eraf voor Laros Duarte en Emanuel Emegha. Zo stond Sparta iets beter en leidde het tot kleine kansjes. Ook omdat FC Utrecht steeds slordiger werd.

Tot minuut 66 mocht Sparta hopen op de gelijkmaker, maar daar was Mark van der Maarel die de bal binnenkopte na een puntgave voorzet van debutant Quinten Timber, die prima stand hield op het middenveld. Na de 2-0 begon trainer Hake met wisselen en gunde hij de nieuwe Griekse spits Douvikas zijn eerste speelminuten. Dat vertrouwen betaalde hij snel uit, want nog geen drie minuten later stond de 3-0 op het bord. In de slotseconden werd het nog zelfs 4-0 na een benutte strafschop van Simon Gustafson na hands van Bart Vriends.