<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Samy Baghdadi (23')
  • Mats Seuntjens (68')
  • Michiel Kramer (38', 55')

Kramer en Seuntjens op dreef in Sittard

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk ProShots.nl

Michiel Kramer en Mats Seuntjens verdienen beiden de titel Man of the Match na een enerverende wedstrijd in Sittard. Kramer draaide eigenhandig een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong en Seuntjens redde met zijn tweede doelpunt van het seizoen een punt. Samy Baghdadi zette Fortuna Sittard in de 23e minuut op voorsprong na een heerlijke snoeiharde voorzet van rechts van Seuntjens. De Fransman speelde het vorige seizoen nog voor het Franse RC Grasse (dat speelt op het vierde niveau).

Vervolgens miste Fortuna enkele grote kansen en kreeg daar in de 38e minuut de rekening voor gepresenteerd. Keeper Van Osch kon na een vrije trap een kopbal van Touba niet ver genoeg wegstompen waardoor Michiel Kramer van dichtbij kon intikken, 1-1. In 55e minuut was het weer prijs voor RKC. Kramer kon na een mooie voorzet van Odgaard makkelijk de 1-2 binnenkoppen. De spits loopt 1 op 1 met drie doelpunten in de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Een heerlijk steekballetje van Tekie was in de 68e minuut wel besteed aan Seuntjens die de bal langs keeper Vaessen tikte, 2-2. Zowel Fortuna als RKC blijven in het linker rijtje staan. De Limburgers hebben een wedstrijd minder gespeeld omdat de wedstrijd tegen AZ in speelronde 2 op verzoek van AZ werd uitgesteld.

Rentree Rienstra

Na een uur spelen maakte Ben Rienstra zijn rentree voor de thuisploeg. Hij zat voor het eerst bij de selectie sinds in de voorbereiding een afwijking aan zijn hart werd vastgesteld die nader onderzoek vereiste. Na groen licht van de medici mag Rienstra weer voetballen. Voor de aftrap was er al gejuich in het stadion want Mickaël Tirpan liet zich in Fortuna-shirt op het veld zien. De rechtsback, één van de sterkhouders van afgelopen seizoen, wordt definitief overgenomen van Kasimpassa en tekent een meerjarig contract. Vurnon Anita stond meteen in de basis bij RKC. Anita was transfervrij en tekende gisteren voor een jaar bij bij de Waalwijkers.