<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Kaj Sierhuis (45'+1')
  • Delano Burgzorg (72')
  • Rai Vloet (90'+4')
  • Albert Gudmundsson (19')
  • Tijjani Reijnders (89')
  • Jordy Clasie (44')

Heracles wint van AZ na knotsgekke slotfase in Almelo

Heracles heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van AZ gewonnen. De twee ploegen maakte er een waar spektakelstuk van. AZ kwam al voor rust met 10 man te spelen, maar Rai Vloet zorgde met een geweldige vrije trap, pas diep in blessuretijd, voor een Almelose overwinning.

Rode kaart Clasie zorgt voor ommekeer

AZ begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Pascal Jansen had ook wel wat goed te maken na de 2-2 tegen Randers en de 3-0 verliespartij tegen PSV. Het goede spel resulteerde ook in de 1-0. Albert Gudmundsson kreeg de bal in de 19ste minuut in de zestien van Heracles, draaide kort om zijn as en schoot de bal fraai in de korte kruising.

Niks aan de hand dus voor AZ, maar Jordy Clasie kreeg op slag van rust een rode kaart. De 30-jarige middenvelder kwam hard in en zette zijn noppen vol op de enkel van Luca de la Torre. In eerste instantie wilde scheidsrechter Serdar Gözübüyük het afdoen met een gele kaart, maar Gözübüyük werd door de VAR naar de kant geroepen en na het bekijken van de beelden besloot hij toch rood te geven aan Clasie.

AZ moest dus met tien man zien te overleven, maar Heracles had weinig tijd nodig om te profiteren van de man-meer-situatie. In de aanval erna draaide Kaj Sierhuis, die zijn debuut voor Heracles maakte, open op het middenveld en van een dikke twintig meter haalde hij verwoestend uit: 1-1 op slag van rust.

Zondagsschoten Vloet en Reijnders

Heracles ging in de tweede helft op zoek naar de treffer, maar kreeg pas in de 72ste minuut loon naar werken. Invaller Delano Burgzorg kreeg de bal op de middenlijn, ging de combinatie aan met Sierhuis en schoot beheerst binnen. Heracles leek daardoor, met een man meer, de overwinning binnen te hebben.

AZ zette echter nog alles op alles en drukte Heracles achteruit. Tijani Reijnders besloot in de 89ste minuut nog maar een keer uit te halen, en hoe! De 23-jarige middenvelder schoot snoeihard raak. Hij leek de Alkmaarders toch nog naar een punt te schieten.

Heracles nam nog een aftrap en ging nog massaal op zoek naar de winnende. In de 93ste minuut kreeg het een een vrije trap. Rai Vloet ging achter de bal staan, nam even de tijd en krulde de bal heerlijk in de kruising. Toch nog 3-2.

Heracles blijft ondanks de overwinning op de zestiende plaats met vier punten uit vier wedstrijden. AZ staat zeer teleurstellend op een het plekje onder Heracles met drie punten uit vier wedstrijden.