<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bart Ramselaar (7', 79')
  • Anastasios Douvikas (67')

Ramselaar bezorgt Utrecht zege tegen favoriete tegenstander: N.E.C.

Het FC Utrecht van René Hake heeft drie punten meegenomen uit Nijmegen. Tegen N.E.C. zorgden Bart Ramselaar en Anastasios Douvikas voor de doelpunten bij de Domstedelingen, die voor de derde keer dit seizoen wonnen: 0-3.

Hake zag Ramselaar de score snel openen. En hoe. De middenvelder, die vaak op de linkerflank wordt gepositioneerd, kreeg de bal aangespeeld uit een corner. Hij aarzelde geen seconde en schoot de bal met de vaart van een straaljager in het Nijmeegse doel. Alweer zijn vijfde goal tegen N.E.C. in zes ontmoetingen.

N.E.C. begon helemaal niet zo slecht aan het duel, maar het ontbrak bij de Nijmeegse equipe een snelheid op het middenveld. De 37-jarige Édgar Barreto had een basisplaats vanwege de blessure van Dirk Proper en daardoor kwam Lasse Schöne amper aan de bal in de opbouw. Desondanks kreeg de ploeg in de eerste helft een goede kans via Elayis Tavsan, die speelde in plaats van de lichtgeblesseerde Jordy Bruijn, schoot de bal via Django Warmerdam tegen de deklat.

Utrecht had het lichte overwicht in het duel, wat mede kwam doordat N.E.C. weinig creëerde en dat kwam na rust tot uiting in de score. De Griekse spits Anastasios Douvikas werd na 68 minuten vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied door Othman Boussaïd en haalde verwoestend uit. Via Cas Odenthal belandde zijn inzet achter Mattijs Branderhorst: 0-2.

12 minuten later gooide Ramselaar de wedstrijd op slot. Mimoun Mahi nam de bal met zijn borst aan, draaide zich vrij en speelde de middenvelder op het juiste moment aan. Ramselaar prikte met de punt van zijn schoen binnen: 0-3. Gemiddeld loopt hij nu 1-op-1 tegen de Nijmegenaren. Utrecht komt daardoor op elf punten uit zes wedstrijden en vestigt zich daarmee bij de top van het klassement. N.E.C. verliest voor het eerst sinds de zeperd in de Arena en was dus vier wedstrijden ongeslagen.