Fortuna houdt slechte thuisreeks Vitesse in stand

Vitesse is er tegen Fortuna Sittard niet in geslaagd om in de eigen Gelredome voor het eerst te winnen dit Eredivisie-seizoen. Na dikke thuisnederlagen tegen Willem II (0-3) en FC Twente (1-4) kwam de ploeg van Thomas Letsch tegen Fortuna Sittard niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

Mats Seuntjens liet na twee minuten zien dat niet alleen zijn broer af en toe wat goddelijke ingevingen had. Het broertje van de Seun of God knalde na twee minuten een corner direct in de goal, waarbij Vitesse-doelman Markus Schubert de bal over zich heen zag vliegen: 0-1. Seuntjens dacht zes minuten later zijn tweede van de avond te hebben gemaakt, maar stond buitenspel op het moment dat de assist werd gegeven. 

Vitesse leek toen pas wakker geschud en kreeg nog voor rust kansen via Yann Ghobo, Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi en verdiende in het Gelredome - dat ook na de versoepelde coronamaatregelen niet was uitverkocht - een doelpunt. Dat kwam er meteen na rust. Een aanval over meerdere schijven kwam op de linkerkant uit bij Bazoer, die Nikolai Baden Frederiksen vond met zijn voorzet. De Deen kopte de bal van ver, maar Yanick van Osch kan desondanks geen redding brengen: 1-1.

Fortuna creëerde helemaal niets meer in de tweede helft. De thuisploeg deed dat wel, maar faalde in de afrondende fase. Van de 21 doelpogingen gingen er 9 daadwerkelijk op doel, maar of Van Osch lag in de weg óf de ploeg was zelf niet zorgvuldig genoeg. Zo komt Vitesse op tien punten na zeven wedstrijden. Daarvan was dit het eerste punt dat thuis werd behaald. 

De laatste keer dat Vitesse thuis won in de Eredivisie was op 1 mei, toen PEC Zwolle met 2-1 werd verslagen. In Europees verband won het tussendoor wel van RSC Anderlecht met 2-1.