<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ibrahim Sangaré (82')
  • Ryan Thomas (86')
  • Lennart Thy (90')

PSV winnaar van het weekend na moeizame zege op Sparta

Pro Shots

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta met 2-1 gewonnen. De Eindhovenaren hadden het heel erg moeilijk tegen de Rotterdammers, waar vooral Maduka Okoye uitblonk met een aantal schitterende reddingen. Door de overwinning staat PSV tweede, nog maar één punt achter koploper Ajax. Sparta staat zestiende met zes punten uit acht wedstrijden.

Okoye onklopbaar

PSV speelde een matige eerste helft tegen Sparta. Vooral aanvallend kwam het te kort. De momenten dat ze er uit kwamen, stond doelman Okoye steeds in de weg. Vooral twee reddingen op Ibrahim Sangaré waren schitterend. Sparta was vooral bezig met tegenhouden en slaagde daar in de eerste helft behoorlijk in.

Sangaré pegelt PSV naar voorsprong

In de tweede helft bleef Okoye zich onderscheiden met prachtige reddingen. Even leek het genoeg voor een punt voor Sparta, maar Sangaré maakte in de 82ste minuut een einde aan die illusie. De middenvelder schoot vanaf twintig meter kiezelhard raak. Vlak daarna werd het ook nog 2-0 door een doelpunt van Ryan Thomas. Cody Gakpo bood de Nieuw-Zeelander met een heerlijke actie een niet te missen kans. Dat deed hij dan ook niet en leek PSV in veilige haven te schieten.

In de blessuretijd deed Sparta toch nog iets terug. Oliver Boscagli leidde slordig balverlies waardoor Mario Engels ervandoor kon gaan. Hij hield het overzicht en gaf de bal aan Lennart Thy, die de bal in een leeg doel kon schuiven. De goal kwam echter te laat voor Sparta, waardoor PSV de winnaar is van het weekend.