<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jens Toornstra (34')
  • Guus Til (47')
  • Jens Odgaard (37')
  • Vurnon Anita (45'+1')

Feyenoord speelt gelijk tegen RKC en verspeelt weer dure punten

RKC heeft voor een kleine stunt gezorgd door in De Kuip met 2-2 gelijk te spelen tegen Feyenoord. In een vermakelijke tweede helft kreeg de ploeg van Arne Slot het niet voor elkaar om de kansen af te maken, nadat RKC in de eerste helft verrassend op een 1-2 voorsprong was gekomen.

Feyenoord is het kwijt na gelijkmaker

De Rotterdamse ploeg begon goed in de wedstrijd tegen RKC. Al snel waren er kansen van Cyriel Dessers, die in de spits begon omdat Luis Sinisterra niet op tijd terug was van zijn tijd bij het nationale elftal van Colombia. Marco Senesi had ook al snel een grote kans en kopte in de vierde minuut op de lat. Feyenoord was de bovenliggende partij en het was wachten op de openingstreffer. In de 34ste minuut viel die ook, via Jens Toornstra. De middenvelder kreeg de bal in de zestien en bleef heel rustig, hij kapte een man uit en schoot bekeken raak.

Drie minuten later kwam RKC uit het niks terug in de wedstrijd. Michiel Kramer viel, waardoor er wat commotie ontstond bij de verdediging van Feyenoord. Gernot Trauner schoot de bal tegen Saïd Bakari aan. Hij bereikte Jens Odgaard die de 1-1 tegen de touwen schoot.

Na de gelijkmaker was Feyenoord het even helemaal kwijt. Het spel van de ploeg werd slordig en RKC werd gevaarlijk. Uiteindelijk werd het op slag van rust ook nog eens 1-2. Odgaard kopte een voorzet van Juriën Gaari naar de tweede paal, waar de 1 meter 68 lange Vurnon Anita klaarstond om de eerste kopgoal van zijn carrière binnen te knikken.

Heerlijke assist Senesi

Feyenoord moest dus aan de bak in de tweede helft en dat deden ze ook, want in de 47ste minuut lag hij er al in. Een verre inworp van Bryan Linssen kwam bij Marco Senesi terecht. De Argentijn controleerde de bal op zijn borst en bracht hem met een heerlijke omhaal voor de goal. Daar stond, wie anders dan Guus Til, die van dichtbij kon binnentikken.

Ze roken bloed bij Feyenoord en RKC leek rijp voor de slacht. Onder meer Reiss Nelson was dichtbij de winnende. De Engelsman schoot echter van dichtbij op de voet van RKC-doelman Etienne Vaessen. De grootste kans op de 3-2 was voor Cyriel Dessers. In de 85ste minuut kreeg de Belgische spits de bal vrij voor Vaessen, maar hij schoot wild over. In de laatste minuut van de blessuretijd was er nóg een grote kans voor Feyenoord. Justin Bijlow was meegegaan bij de laatste hoekschop van de wedstrijd en stichtte meteen gevaar door de bal met de borst voor de goal te leggen. Invaller Lutsharel Geertruida kon de bal net niet achter Vaessen krijgen en dus bleef het bij 2-2.