<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ricky van Wolfswinkel (83' PEN)

Twente wint van Sparta door controversieel VAR-moment

FC Twente heeft in een teleurstellende wedstrijd met 1-0 gewonnen bij Sparta. Het duel tussen de Rotterdamse laagvlieger en de subtopper uit Enschede leek lange tijd in 0-0 te eindigen. Een onnodige overtreding van Giannis Masouras leverde de Tukkers in de slotfase een strafschop op, die door Ricky van Wolfswinkel werd benut.

FC Twente had voor de rust een licht overwicht, maar slaagde er niet in om grote kansen af te dwingen. Sparta moest het vooral van counters hebben. Lennart Thy ging echter nogal gehaast te werk, terwijl ploeggenoot Emanuel Emegha iets te zelfzuchtig bleek.

Ook na de pauze bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren doelrijpe kansen schaars. Na ruim een uur nam aanvoerder Wout Brama van FC Twente de bal uit een hoekschop meteen op zijn schoen. Doelman Maduka Okoye, die na dit seizoen verhuist naar Watford, redde bekwaam.

Invaller Michel Vlap schoot in de 79e minuut net naast en werd daarna nog wild onderuitgehaald door Masouras. Na interventie van de VAR mocht Van Wolfswinkel van elf meter aanleggen en scoren: 0-1. In de extra tijd voorkwam doelman Lars Unnerstall op een uithaal van invaller Mohammed Osman de gelijkmaker. In de 84ste minuut maakte Václav Černý, na 310 dagen knieblessureleed, zijn rentree voor Twente. Hij viel in voor Daan Rot en mag zich eindelijk weer voetballer voelen.

FC Twente had in de Eredivisie ruim twaalf jaar geleden voor de laatste keer van Sparta op Het Kasteel gewonnen (0-2).

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.