<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Godfried Roemeratoe (90')
  • Roberts Uldrikis (49')
  • Robin Maulun (68' PEN)
  • Mitchell Paulissen (90'+4')

SC Cambuur verslaat Willem II en wint vierde uitduel op rij

Willem II heeft voor de zesde keer op rij verloren in de Eredivisie. In het eigen stadion kon het geen vuist maken tegen SC Cambuur, dat nu voor de vierde keer op rij een uitduel wint. Daarmee zijn zij na DWS en N.E.C de derde promovendus ooit die dat lukt. Het duel eindigde in 1-3 voor de Leeuwardenaren, dat ook zonder Henk de Jong kan winnen.

Cambuur dicteert het spel

In het Koning Willem II Stadion in Tilburg ontvangt de nummer dertien van de ranglijst de verrassende nummer zeven. De ploeg van Fred Grim is na een uitstekende seizoenstart ver teruggevallen. Al vijf wedstrijden op rij verloren de Tilburgers. Hoe groot is het contrast met de bezoekers. Zij wonnen de laatste drie uitduels en wonnen in totaal al acht keer.

De intenties van Cambuur zijn hetzelfde als onder Henk de Jong. De Leeuwardenaren willen het heft in eigen handen nemen en hebben de bal in bezit. De eerste kans is echter voor de thuisploeg. In de twaalfde minuut belandt een voorzet van rechtsback Owusu bij de tweede paal, waar Mats Köhlert de bal terugkopt richting de instormende Saglam. De Duitse middenvelder volleyt richting het doel, maar doelman Sonny Stevens tikt de bal net over de lat.

Daarna wordt Cambuur iets gevaarlijker en weten ze het balbezit om te zetten in kansen voor onder andere Uldrikis en Kallon. Vlak voor rust een opmerkelijk moment. Wellenreuther staat buiten de zestienmeter en speelt de vrijstaande centrale verdediger Michelis in. De verdediger gehuurd van AC Milan speelt de bal terug naar een leeg doel, waar de bal nog net voor de lijn kan weg worden gehaald door de sluitpost.

Goed de kleedkamer uit

De tweede helft is nog geen vier minuten oud of de bal ligt er al in voor SC Cambuur. Aanvaller Köhlert start een dribbel rond de middenlijn. Hij krijgt een klein duwtje in de rug van linksback Bangura. Scheidrechter Van den Kerkhof laat terecht doorspelen. Bangura neemt de bal over en via Issa Kallon komt de bal bij de geheel vrijstaande Roberts Uldrikis, die in de eerste helft al een aantal keer dichtbij was. Deze keer schuift hij de bal langs de Duitse doelman van Willem II en komt de uitploeg op een 0-1 voorsprong. De Willem II'ers prosteren nog hevig, maar het doelpunt telt.

Na 67 minuten krijgt SC Cambuur een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Bangura vindt een mogelijkheid om tussen Nunnely en Owusu heen te dribbelen. Laatsgenoemde voelt zich genoodzaakt om de linksback in het strafschopgebied naar de grond te trekken en dus gaat de bal op de stip. Robin Maulun neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet binnen, ondanks dat Wellenreuther er nog aan zit.

Doelpuntrijk slot

Willem II lijkt machteloos tegen de promovendus en komt tot slechts speldenprikjes in het strafschopgebied van de Geel-Blauwen. Toch wordt het nog even spannend. Invaler Roemeratoe schiet vanaf een metertje of twintig met zijn linkerbeen raak in de verre hoek en zo lijkt het nog even spannend te worden. De tijd is kort, want de vierde official gooit op het moment van scoren het bord met vier extra speelminuten omhoog.

In een ultieme poging op zoek naar de gelijkmaker gaat de huurling van RSC Anderlecht onder de Tilburgse lat, verschrikkelijk in de fout. Zijn lange bal valt in de voeten van Mitchell Paulissen, die van ver in een leeg doel kan werken. Zo brengt SC Cambuur de Tilburgers hun zesde nederlaag op rij toe. De Leeuwarders zullen afwezige Henk de Jong en zijn vervanger Pascal Bosschaart tevreden hebben gesteld, want door deze 1-3 overwinning klimt Cambuur weer voor even naar de vierde plaats in de Eredivisie. Willem II blijft voorlopig nog op de dertiende plaats, maar moet ernstig rekening houden met de ploegen onder hen.