<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jonathan Okita (88')
  • Richard van der Venne (18')

Okita beloont volle Goffert met gewonnen punt

De eerste Eredivisie-wedstrijd met volle tribunes gaat niet de boeken in als een doelpuntenfestijn, maar desondanks was het fijn om het Goffertstadion in Nijmegen gevuld te zien. N.E.C. kon ondanks het thuispubliek niet afrekenen met een slechte thuisreeks. De ploeg hield na een spectaculaire slotfase een punt over aan het duel met RKC Waalwijk: 1-1.

Om het 'Weer trekken wij ten strijde' uit 11.802 kelen te horen, was alles dat het Nederlands voetbal afgelopen maanden heeft gemist. En missen, dat gebeurde er vervolgens veel in de Goffert. Een mispeer van jewelste leidde na 18 minuten de openingstreffer in. N.E.C.-keeper Mattijs Branderhorst speelde centrumverdediger Iván Márquez, maar de Spaanse rots in de branding liep niet naar de bal toe waardoor Richard van der Venne hem afsnoepte. Oog-in-oog met Branderhorst faalde de middenvelder niet en schoot hij zijn tweede treffer van het seizoen binnen.

Balbezit voor N.E.C.
N.E.C. heerste vervolgens in de eigen helft in balbezit. Meer dan zeventig procent van de tijd had de ploeg van Rogier Meijer de bal, maar scoren in de Goffert doet de ploeg niet vaak genoeg. Van de 30 verzamelde punten werden er 21 buitenshuis gepakt. Zes thuiswedstrijden op rij werden er niet winnend afgesloten en dat alles veranderde niet tegen de Waalwijkers. Niet dat RKC was gekomen om te voetballen, maar een voorsprong verdedigen lukte de ploeg van Joseph Oosting alleraardigst.

De spaarzame momenten dat RKC wel naar voren voetbalde, was het Jens Odgaard die zorgde voor spektakel voorin. De Deense huurling van Sassuolo zorgde ervoor dat Michiel Kramer een tweede binnen kon werken, maar dat mislukte. Vervolgens gaf hij in de tweede helft een fenomenale bal op Van der Venne, maar die vond Branderhorst op weg naar een kopgoal. N.E.C. had de bal, maar gevaarlijk werd de ploeg nauwelijks. In de 88ste minuut kwam de ploeg alsnog op gelijke hoogte. Jonathan Okita miste de Afrika Cup en zeven wedstrijden door een blessure, maar bij zijn tweede basisplaats in maanden liet de Congolees international zien wat N.E.C. zo had gemist: doelpunten. Een harde inzet van Elayis Tavsan veranderde Okita een paar meter voor de goal van richting: 1-1.

N.E.C. staat daardoor op 31 punten uit 23 speelrondes. RKC Waalwijk schiet niet super veel op met een punt. De Waalwijkers staan na 23 speelrondes op 23 punten. Lasse Schöne liep in de 92ste minuut tegen een gele kaart aan en dat was zijn vijfde van het seizoen. Daardoor is de Deense aanvoerder geschorst tegen Vitesse in de Gelderse derby.