<
>
2021 UEFA European Under-21 Championship Qualifying, Groepsfase

Vernieuwd Jong Oranje simpel langs Moldavië

Jong Oranje heeft een 3-0 overwinning geboekt in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Een vernieuwd elftal van Erwin van de Looi zette in Deventer simpel Jong Moldavië aan de kant. Joshua Zirkzee, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey verzorgden de doelpunten.Vooraf had Van de Looi gezegd dat hij benieuwd was naar wat voor vlees hij in de kuip had. Voor rust ging Jong Oranje al met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamer. Na ruim een half uur opende Zirkzee, spits van Anderlecht, de score na matig uitverdedigen van Moldavië. Net voor rust was het Jurgen Ekkelenkamp, die tegenwoordig bij Hertha BSC speelt, die diagonaal raak schoot na een voorzet van Mitchel Bakker.

In de 55e minuut werd het 3-0 door Brian Brobbey. Hij tikte in na een voorzet van Zirkzee, die door de Moldavische verdedigers compleet werd gemist. In totaal liet Van de Looi negen spelers debuteren in Jong Oranje.

EK 2023
De eindronde wordt in 2023 in Georgië en Roemenië gehouden. Er doen zestien landen mee, waaronder de automatische gekwalificeerde gastlanden. De groepswinnaars en de beste nummers 2 plaatsen zich rechtstreeks.

De volgende wedstrijd van Jong Oranje is begin oktober uit tegen Zwitserland. Bij het vorige EK haalde Nederland de halve finale.